Aktiviteetit


Pikku-Syötteen monipuolinen aktiviteettitarjonta takaa onnistuneen leirikoulun oppilaille kerta toisensa jälkeen. Voit valita yli 50 vaihtoehdosta teille sopivimmat mallit.Leirikoululaisille aktiviteetit on aina räätälöity heidän tarpeisiin ja kykyihin sopivaksi. Leirien ohjelma suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ohjaajien ja leirikoulupedagogimme kanssa.

Leirikouluille ja nuorisoasiakkaille on omat aktiviteettihinnastot.

Omatoimiaktiviteetit

Opettajan vetämänä maksuttomia aktiviteetteja, ohjeet saatte ohjaajiltanne.

 • Valokuvasuunnistus
 • Disco
 • Frisbeegolf (sulan maan aikaan)
 • Taikametsä (talvi, iltaisin)
 • Patikkapolku Pikku-Syötteen huipulle
 • Nuotio-ilta kodalla tai tulipaikalla
 • Kaaos -peli tai Peli-peli (ulkona pelattavia vauhdikkaita lautapelejä, joissa oppilaat ovat itse ”pelinappuloita”)

Ohjatut aktiviteetit

Päästäkää taiteellinen luovuutenne valloilleen. Inspiraationa toimii hotellin taideluokasta avautuvat näköalat Syötteen upeisiin tunturimaisemiin.

Huovutuksessa itselleen voi huovuttaa esim. korun, avaimenperän, jääkaappimagneetin tai vaikka taulun.

Kankaan painatuksessa painetaan leiripaita tai muu muisto

Paracord ranneke on selviytyjän punottu rannekoru, jonka purkamalla saa useamman metrin vahvaa narua.

Luonnosta tuotteeksi ohjelmassa pohdimme miten luonnontuotteita voidaan hyödyntää ja miten aikanaan Syötteellä elettiin omavaraistaloudessa. Lopuksi valmistamme itsellemme huulirasvat, saippuat tai kynttilät luonnonaineksista kotiin vietäväksi.

 

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä

Hinnat:

 • Paracord ranneke 125 € + 2 €/hlö
 • Huovutus 125 € + 2 € /hlö
 • Paidan painanta 125 € + 4 € / paita
 • Luonnosta tuotteeksi 100 € + 2 €/hlö

 

Sisäseinäkiipeily

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Pikku-Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille
5-vuotiaasta ylöspäin. Seinällä on useita eritasoisia reittejä. Kiipeilytilasta löydät mm. Pihkaparran vartioiman boulderointiluolan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat kiipeilytoiminnan ohjaajat.

Kesto n. 1,5 tuntia.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 1-16 hlöä
Hinta: 125 €

Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja leikkimielisessä jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 125 €

Opi luonnossa upeissa tunturimaisemissa.

Erätaito-ohjelma voidaan toteuttaa kaikkina vuodenaikoina ja se voi olla kestoltaan lyhyempi 1,5 h ohjelma tai pidempi 3 h kestävä ohjelma. Erätaitotehtäviä voidaan tehdä pienen retken lomassa tai aivan nuorisokeskuksen lähimaastossa. Ohjelma voi sisältää mm:

SULAN MAAN AIKAAN

 • tulentekoa
 • hauskoja harjoituksia kompassilla ja kartalla
 • ensiaputehtäviä
 • retkikeittimen käyttöä
 • OMA OHJELMANSA: vesistön ylitys donitsilautalla (kesto n. 2 h)

TALVELLA LISÄKSI

 • OMA OHJELMANSA 5 h lumikammin teko

Kokonaiskesto: perusohjelma 1, 5 h, pidempi ohjelma 3 h
Ryhmän koko: 1-15
 hlöä

Hinta: 

 • 125€ (1,5h)  200€ (3h)
 • Lumikammin teko (5 h) 300 €
 • Vesistön ylitys (2 h) 150 €

 

Retkiolosuhteissa voidaan valmistaa myös toiveiden mukaan ruokaa. Pyydä tarjous erikseen!

 

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin. Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä. Tiimitehtävät voidaan toteuttaa ulkona tai sisällä.

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-30 hlöä
Hinta: 100 €

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Nuorisokeskuksen pihasta alkaa yksi Syötteen upeimmista lumikenkäilymaastoista. Muista ottaa mukaan lämpimät pitkävartiset talvikengät. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata retkieväät matkaan nuorisokeskuksesta (pyydä tarjous kestityksistä).

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 125 €

Aluksi tutustumme lumen ominaisuuksiin ja lumenveiston erilaisiin tekniikoihin. Tämän jälkeen toteutamme omia lumiveistoksia tunturin laelle.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 100 €

Planeetat, tähdet, revontulet, galaksit ja muut silmänkantamattomissa olevat salaisuudet aukeavat suurella linssikaukoputkella Pikku-Syötteen omassa observatoriossa. Tähtitornissa observointikokemuksen takaa Skywatcherin EQ6 TS10” f/8 peilikaukoputki.

Huom! Tähtitorniaktiviteetissa on säävaraus! Tähtitorni on käytössä syyspäivän tasauksesta hiihtolomien loppuun (viikolle 10). Tähtien katselu putkella vaatii täysin tähtikirkkaan taivaan. Mikäli tähtitornivierailu ei onnistu kelin takia, siitä ilmoitetaan viimeistään tuntia ennen aktiviteetin alkua. Peruuntuneesta tähtitornivierailusta ei veloiteta.

Kokonaiskesto: 1h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 125 €

Talvella lasketellaan 9 rinteellä ja hiihdetään upeiden tunturimaisemien ympäröimässä maastossa. Turvallinen, koko perheen hiihtokeskus PikkuSyöte soveltuu kaikentasoisille hiihtäjille ja laskijoille.

Kokonaiskesto: Päivälippu (ma-pe)
Ryhmän koko:
Hinta: 10 €/hlö/päivä

Laskettelupaketit: 15€/sukset, monot, kypärä
15€/lumilauta, siteet, kengät, kypärä
Murtsikkapaketit:  12€/sukset + monot
Laskettelukoulu:   10€/oppilas suksilla (min 5hlöä)
27€/oppilas lumilaudalla

Tutustu Syötteen tunturialueeseen unohtumattomalla moottorikelkkasafarilla. Safari alkaa kelkan käsittelyn opettelemisesta. Opas kertoo kelkan käsittelystä sekä kelkkailusta, jonka jälkeen lähdetään safarille. Jokainen safarille osallistuja saa ylleen ajovarusteet. Kaikkien kuskien tulee olla 18v täyttäneitä ja ajokortti tulee olla mukana. Kyydissä saa olla myös alaikäinen, jolla on lupa omalta huoltajalta. Omavastuu on 800 € vahinkotapauksessa.

Kokonaiskesto: 2 h
Ryhmän koko: 4-16 oppilasta
Hinnat: Hinta tarkistetaan kausittain, kysy tarjousta!

Korikiipeily on hauska kokemus, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta. Korikiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin ja etenee sitä mukaa yhä korkeammalle kiiveten pinoamiensa korien päälle. Tehtävä ei vaadi fyysistä voimaa, mutta rohkeutta ja notkeutta joten korikiipeily sopii hyvin normaalikuntoisille.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 1-16 hlöä
Hinta: 125 €

Koe kiipeilyn hurmaa Hampusvaaran luonnonkalliolla! Hampusvaara sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pikku-Syötteeltä ja seinämän korkeus on noin 13 metriä. Kalliokiipeily soveltuu normaalikuntoisille 10-vuotiaasta ylöspäin. Mahdollisuus myös laskeutumiseen. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 3 h + matkat (ryhmä tarvitsee kyydin)
Ryhmän koko: 1-30 hlöä
Hinta: 380 €

Maastopyoraily-7_hrSyöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä. Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 150 kilometriä. Matka taittuu  etujousitetuilla maastopyörillä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Raskainkin mäki noustaan hymy huulessa uljaiden tunturimaisemien ansiosta. Pyörämme sopivat parhaiten yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 150 €

Jokaisen Syötteellä kävijän kannattaa kokea alueen luonto patikoiden! Erimittaiset reitit ja upeat kohteet metsän siimeksessä tai vaaran huipulla takaavat mieleenpainuvia muistoja. Opastetulla patikkaretkellä pääsee tutustumaan syvemmälle Syötteen luontoon ja monipuoliseen eränkäynnin historiaan. Retkelle voidaan tilata eväät hotellin keittiöstä mukaan. Mahdollinen kuljetus ei sisälly hintaan. Patikkaretken poluissa on valittavana:

 • Pikku-Syötteen huiputus maisemineen (2 km, helppo, lähtö hotellilta)
 • Peikkopolku ja Aurinkokalliot (2 tai 4 km + siirtyminen hotellilta 2 km lähtöpisteeseen, helppo)
 • Vattukurun upea rakkakivikko (2 km, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Naavaparran polku Anninkoskelle, kansallispuiston siimeksessä (3 km, helppo vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen, voidaan yhdistää vierailu Syötteen Luontokeskukselle)
 • Soiperoisen kristallinkirkkaat uimajärvet (4 km, helppo, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Romevaaran huiputus ja katsaus kansallispuistoon (6 km, paljon korkeuseroja, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Pytkynharjun henkeäsalpaavat maisemat (9 tai 4 km, helppo, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Rytivaaran kruununmetsätorpan ainutlaatuinen tunnelma (10 km, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Kokonaiskesto: kohteesta riippuen 1-5 h
  Ryhmän koko:
   1-30 hlöä
  Hinta: 
 • Pikku-Syöte, Peikko-Polku, Vattukuru 100 €
 • Romevaara, Naavaparran polku, Pytkynharju lyhyt 150 €
 • Soiperoinen, Rytivaara ja Pytkynharju pitkä 180 €

Upealla Naamankajärvellä  meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: max 10 hlöä
Hinta: ryhmähinta 250 €

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen kansallispuistoon. Syötteen kansallispuisto tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Syötteen luontokeskuksesta saa hyviä vinkkejä retken toteuttamiseen ja tietoa alueen retkeily-mahdollisuuksista. Lisäksi tarjolla on tilauksesta koululaisille maksuttomia luontoaiheisia opastuksia.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-40 hlö
Hinta: Maksuton

Vieraillaan ympärivuotisesti toimivalla rekikoirafarmilla. Tilan omistajat kertovat arjestaan koirien kanssa. Tutustumme opastetusti suureen huskyperheeseen (kaikki elävät tilavissa tarhoissa). Vierailun yhteydessä nautitaan kahvit tai mehut kera makean aurinkoisella terassilla tai lapinkammissa tulien äärellä.

Kokonaiskesto: 1-2 h
Ryhmän koko:
Hinta: 6 €/henkilö

Retki on noin 2,5 km pituinen ja se tehdään vaihtelevissa tunturimaisemissa. Ajelun jälkeen nautimme nokipannukahvit pikkupurtavan kera nuotion ääressä kelokodassa. Kaikki osallistujat varustetaan asianmukaisilla lämpimillä vaatteilla. Kuskin on oltava aikuinen.

Kokonaiskesto: 2-3 h
Ryhmän koko:

Hinta: 35 €/hlö

Paintball on kaikille pienestä jännityksestä nauttiville sopiva laji, jossa pärjäämisen esteenä ei ole ikä tai sukupuoli. Pelkistettynä pelin idea on osua värikuulilla vastapuolen pelaajiin, jolloin he joutuvat pelistä pois. Yleensä yksi erä kestää 10-15min. jonka jälkeen joukkueet voivat hioa pelitekniikkaa paremmaksi seuraavaa erää varten. Maksimi joukkue koko yhdellä kertaa on 10 hlöä = 20 hlöä/peli.

HUOM! Ohjelman toteuttaa Hotelli Iso-Syöte ja aktiviteetti vaatii kujetuksen ryhmälle.

Ohjelma voidaan toteuttaa joko Hotelli Iso-syötteen ympäristössä tai Hanhilammen eräleirissä.

Hinta 39€/hlö (min 4 hlöä)
Hintaan sisältyy: Varusteet (maskit, merkkain (ase), haalarit), 500kpl värikuulia, opastus Lisäkuulat 20€/500kpl

Tervetuloa Puikkariin, virkistysuimalaan Pudasjärven keskustassa!

Nauti monipuolisesta allasvalikoimastamme ja mutkaisen mäen vauhdista tropiikin lämmössä. Matkaa Pikku-Syötteeltä Puikkariin on noin 55 km. Puikkari on oiva kohde myös ohikulkumatkalla tullessa tai mennessä.

Leiriläisten ryhmähinta kauttamme tilattuna on 2€/hlö.

Tervetuloa retkelle eläinpuistoon!

Ranuan eläinpuisto on noin tunnin ajomatkan päässä tunturihotelli Pikku-Syötteeltä.

Eläinpuiston ryhmähinnat vaihtuvat sesongeittain (vuoden 2017 hinnat olivat):
aikuiset         14€/hlö
lapset/nuoret 13€/hlö