Aktiviteetit


Pikku-Syötteen monipuolinen aktiviteettitarjonta takaa onnistuneen leirikoulun oppilaille kerta toisensa jälkeen. Voit valita yli 50 vaihtoehdosta teille sopivimmat mallit.Leirikoululaisille aktiviteetit on aina räätälöity heidän tarpeisiin ja kykyihin sopivaksi. Leirien ohjelma suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ohjaajien ja leirikoulupedagogimme kanssa.

Leirikouluille ja nuorisoasiakkaille on omat aktiviteettihinnastot.

Omatoimiaktiviteetit

Opettajan vetämänä maksuttomia aktiviteetteja

  • Valokuvasuunnistus 1 ja 2
  • Hämärän metsän seikkailu
  • Frisbeegolf
  • Taikametsä (talvi, iltaisin)
  • TÄHTIpolku
  • Nuotio-ilta kodalla tai tulipaikalla
  • Yöjuttu
  • Metsäsaamelaisten elämänpolku
  • Pihkaparran auttamispolku

Ohjatut aktiviteetit

Päästäkää taiteellinen luovuutenne valloilleen T-paidan painamisen, villan huovutuksen, valokuvauksen tai vaikkapa pajutöiden merkeissä. Inspiraationa toimii hotellin taideluokasta avautuvat näköalat Syötteen upeisiin tunturimaisemiin.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinnat:
Huovutus 120 €
Valokuvauslaboratorio 120 €
Digitaalinen valokuvaus 120 €
Paidan painanta 100 € + 4 € paita
Savityöt 140 € (sis. postikulut)

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Seinäkiipeily juontaa juurensa kalliokiipeilystä. Nuorisokeskus Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin. Tasoja on kolme: helposta vaikeaan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 1-16 hlöä
Hinta: 100 €

Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja leikkimielisessä jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 100 €

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa. Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäilemään lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2-5h
Ryhmän koko: 1-16 hlöä
Hinta: 160 €

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin. Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-30 hlöä
Hinta: 80 €

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata retkieväät matkaan Syötteeltä.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-16 hlöä
Hinta: 100 €

Aluksi tutustumme lumen ominaisuuksiin ja lumenveiston erilaisiin tekniikoihin. Tämän jälkeen toteutamme omia lumiveistoksia tunturin laelle.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 80 €

Planeetat, tähdet, revontulet, galaksit ja muut silmänkantamattomissa olevat salaisuudet aukeavat suurella linssikaukoputkella Pikku-Syötteen omassa observatoriossa. Tähtitornissa observointikokemuksen takaa Skywatcherin EQ6 TS10” f/8 peilikaukoputki.

Kokonaiskesto: 1h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 80 €

Talvella lasketellaan 9 rinteellä ja hiihdetään upeiden tunturimaisemien ympäröimässä maastossa. Turvallinen, koko perheen hiihtokeskus PikkuSyöte soveltuu kaikentasoisille hiihtäjille ja laskijoille.

Kokonaiskesto: Päivälippu (ma-pe)
Ryhmän koko:
Hinta: 10 €/hlö/päivä

Tutustu Syötteen tunturialueeseen unohtumattomalla moottorikelkkasafarilla. Safari alkaa kelkan käsittelyn opettelemisesta. Opas kertoo kelkan käsittelystä sekä kelkkailusta, jonka jälkeen lähdetään noin 20 kilometrin safarille. Jokainen safarille osallistuja saa ylleen ajovarusteet. Kelkan kuljettajalla on oltava T-ajokortti, mutta kelkkailusta kyytiläisenä pääsee nauttimaan jokainen vauhdista ja vaihtuvista maisemista pitävä. Alle 18-vuotiailta safarille osallistuvilta pyydetään kirjallinen lupa vanhemmilta.

Kokonaiskesto: 2 h
Ryhmän koko: 4-16 oppilasta
Hinnat: Hinta tarkistetaan kausittain

Syötteen huipulta löytyy äänin ja valoin luotu metsäpolku. Taikametsän lumo täytyy itse kokea ja nähdä.

Kokonaiskesto:
Ryhmän koko:
Hinta: Maksuton

Korikiipeily on hauska kokemus, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta koreja pinottaessa. Korikiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin ja etenee sitä mukaa yhä korkeammalle kiiveten pinoamiensa korien päälle. Kuinka korkealta sinä katselet tunturialueen upeita maisemia? Korikiipeily voi olla kilpailuhenkinen tai puhtaasti mukavaa ajanvietettä. On myös mahdollista järjestää tiimin kanssa leikkimielinen kisa ja kilpailla siitä, kuka saa eniten koreja päällekkäin kaatamatta tornia. Tehtävä ei vaadi fyysistä voimaa, joten korikiipeily sopii hyvin ryhmille iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-16 hlöä
Hinta: 100 €

Koe kiipeilyn hurmaa Hampusvaaran luonnonkalliolla. Seinämän korkeus on noin 13 metriä, sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pikku-Syötteeltä. Kalliokiipeily soveltuu hurjapäille 10-vuotiaasta ylöspäin. Mahdollisuus myös laskeutumiseen. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 3-5h
Ryhmän koko: 1-30 hlöä
Hinta: 300 €

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä. Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 70 kilometriä. Matka taittuu laadukkailla etujousitetuilla maastopyörillä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta. Raskainkin mäki noustaan hymy huulessa uljaiden tunturimaisemien ansiosta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-12 hlöä
Hinta: 120 €

Tutustu patikoinnin saloihin ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Patikkaretken poluissa on valittavana Pytkynharjun tai Vattukurun henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta ja retken kestoa. Syötteen maastot antavat haastetta myös kovempikuntoiselle patikoijalle.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: 1-30 hlöä
Hinta: 120 €

Upealla Naamankajärvellä tai Pärjänjoella meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: max 10 hlöä
Hinta: ryhmähinta 250 €

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen kansallispuistoon. Syötteen kansallispuisto tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Syötteen luontokeskuksesta saa hyviä vinkkejä retken toteuttamiseen ja tietoa alueen retkeily-mahdollisuuksista. Lisäksi tarjolla on tilauksesta koululaisille maksuttomia luontoaiheisia opastuksia.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-60hlöä
Hinta: Maksuton

Vieraillaan ympärivuotisesti toimivalla rekikoirafarmilla. Tilan omistajat kertovat arjestaan koirien kanssa. Tutustumme opastetusti suureen huskyperheeseen (kaikki elävät tilavissa tarhoissa). Vierailun yhteydessä nautitaan kahvit tai mehut kera makean aurinkoisella terassilla tai lapinkammissa tulien äärellä.

Kokonaiskesto: 1-2 h
Ryhmän koko:
Hinta: 5,50 €/henkilö

Retki on noin 6 km pituinen ja se tehdään vaihtelevissa tunturimaisemissa. Ajelun jälkeen nautimme nokipannukahvit pikkupurtavan kera nuotion ääressä kelokodassa. Kaikki osallistujat varustetaan asianmukaisilla lämpimillä vaatteilla.

Kokonaiskesto: 2-3 h
Ryhmän koko: