Seikkailukasvatuspäivät 2019 Pikku-Syötteellä!

Pikku-Syöte on valittu Seikkailukasvatuspäivien järjestäjäksi 14.–15.2.2019. Tapahtuma on suunnattu kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja koulutusalojen ammattilaisille, opiskelijoille sekä muille seikkailukasvatuksesta kiinnostuneille.

– Aivan mahtavaa, että tunturiympäristö on näin houkutteleva seminaaripaikka! Innolla lähdetään järjestämään tätä kokonaisuutta. Hienoa, että saamme Pikku-Syötteelle vieraiksemme seikkailukasvatuksen asiantuntijoita, hehkuttaa nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen johtaja Mika Pekkala.

Valtakunnalliset seikkailukasvatuspäivät kokoavat yhteen laajan verkoston seikkailukasvatusalan asiantuntijoita ja toimijoita. Päivien aikana on tarjolla innostavia luentoja sekä toiminnallisia työpajoja, joiden aikana syntyneitä ideoita jaetaan muiden toimijoiden kanssa.

Pohjoinen tunturiluonto tarjoaa elämyksiä

Luontoon, liikuntaan ja hyvinvointiin keskittyvä nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte antaa mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan niin perheille, aktiivisille urheilijoille kuin kokous- ja nuorisoryhmille. Tunturiluonto ulkoilumahdollisuuksineen sekä monipuolinen aktiviteettitarjonta mm. erätaidoista seinäkiipeilyyn ja taidepajaohjauksiin takaavat onnistuneen ajanvieton.

Toiminnallista antia Seikkailukasvatuspäiville saadaan pohjoisen alueemme erityispiirteistä ja ennen kaikkea talvesta. Eräkulttuuri, kansallispuisto ja pohjoiset elementit, kuten lumi, tunturiluonto rinteineen ja eläimineen antavat hienot mahdollisuudet monenlaisiin seikkailuihin. Huskyt ja porot aktiviteettitoiminnassa ja eläinterapiana kuuluvat alueella vierailevien elämyksiin.

Erityisryhmät kantavana teemana

Teemaksi ja pääluentoaiheeksi nostetaan seikkailukasvatuksen mahdollisuudet erityisryhmien integroimisessa yhteiskuntaan.

– Näitä erityisryhmiä voivat olla esimerkiksi sosiaalista vahvistamista kaipaavat ja heikoimmassa asemassa olevat, rikollistaustasta eheytyvät, rikosten uhrit sekä maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat, Pikku-Syötteen nuorisotyön päällikkö Kaisu Tuohiluoto täsmentää.

Sisällöissä hyödynnetään taustaorganisaatio Vuolle Setlementin palveluita ja toimintaa. Työpajoja voidaan rakentaa hyödyntäen Vuolteen nuorisotyön osaamista sekä mm. monikulttuurisuustyön, vapaaehtoistyön ja sovittelutoiminnan asiantuntija-alueita.

Vuolle Setlementin Kasvutarinat -teema esitellään Seikkailukasvatuspäivillä kasvutarinoina myös Pikku-Syötteen toiminnan piiristä.