Elämä on parempaa alamäessä!

Perheloma Pikku-Syötteellä

Pikku-Syötteen nuoriso- ja vapaa-ajankeskukseen kuuluu yhdeksän laskettelurinnettä. Rinteiden profiili on helppo ja kaikille sopiva, mikä takaa iloisen ja onnistuneen ulkoilupäivän iästä tai taitotasosta riippumatta. Nälän yllättäessä Hotelli Pikku-Syötteen ravintola Purossa voi käydä vaikkapa kotiruokalounaalla tai burgereilla.


Pikku-Syöte kohoaa lähes neljänsadan metrin korkeuteen ja pisin rinne on reilun kilometrin mittainen. Ala-aseman lisäksi laskettelemaan pääsee kätevästi myös suoraan Pikku-Syötteen huipulta, hotellin pihasta, josta on suora ski-out-yhteys rinteisiin. Eturinteillä laskijat nauttivat perinteisten rinteiden lisäksi seikkailumaastoista. Neljä länsirinnettä ovat koukuttavia aurinkorinteitä, joissa on mukava laskea jopa kilometrin mittaisia laskuja tai vauhdikkaampia off-piste laskuja.

Meidän valttimme on rinteet, joissa viihtyvät kaiken tasoiset laskijat. Loivilla ja leveillä rinteillä aloittelijakin pääsee harjoittelurinteen sijaan kokeilemaan heti laajempaa rinneskaalaa, Pikku-Syötteen rinnepäällikkö Jorma Tenhunen kertoo.

Seikkailunhaluisia laskijoita palvelee eturinteiden FunPark, jossa reittejä löytyy myös kaikista nuorimmalle asiakasryhmälle.

Hyppyreitä pääsee testaamaan turvallisesti heti, kun suksella pysyy, sanoo Tenhunen.

Pikku-Syötteellä on tehty ennen kautta runsaasti taustatyötä onnistuneiden rinnepäivien eteen.

Olemme tehostaneet muun muassa lumetusjärjestelmiä, Tenhunen kuvailee.

Kun rinteissä on paljon lapsia ja nuoria, tarvitaan Tenhusen mukaan myös valvovaa silmää. Perheystävällisyydestä kiitosta keränneellä Pikku-Syötteellä kiinnitetäänkin erityistä huomiota turvallisuuteen ja esimerkiksi hissimatkoja valvotaan kameroilla.

Vuokraamosta välineet elämyksiin

Ala-asemalla sijaitsevasta vuokraamosta löytyy välineet hauskanpitoon ja elämyksiin.

Katsomme yhdessä sinulle sopivat tamineet, jotta voit keskittyä välineiden sijasta päivästä nauttimiseen, Tenhunen kuvailee.

Vuokraamon välinevalikoimaa uudistetaan vuosittain ja alle saa aina tuoreen kaluston.

Meillä on tarjolla tasokas valikoima välineitä laskijan taitojen ja lajin mukaan. Esimerkiksi vapaalaskusuksea löytyy valikoimasta, Tenhunen jatkaa.

Hiihtokeskuksessa palvelee myös hiihtokoulu, joka on erikoistunut nuorten laskijoiden opetukseen. Tarjolla on opetusta muun muassa lasketteluun, lumilautailuun, telemarkiin sekä maastohiihtoon.

Myös erityislaskijoille on saatavilla hiihtokoulutunteja ja vuokraamostamme löytyy rinnelaskukelkkoja vakiokalustona, Tenhunen kertoo.

Monipuoliset palvelut jokaiseen tarpeeseen

Pikku-Syöte on oiva ja kompakti paikka viettää mukavaa perhepäivää. Laskujen välissä voi intoutua vaikkapa pulkkamäkeen tai paistaa makkaraa rinteiden suojista löytyvällä kodalla. Ala-asemalla sijaitsevassa rinnekahvila Central Cafessa voi käydä nauttimassa kupposen kuumaa ja tuoreita leivonnaisia ulkoilupäivän lomassa.

Rinteiden lisäksi Pikku-Syötteen nuoriso- ja vapaa-ajankeskus pitää sisällään reilut 80 eritasoista huonetta tarjoavan Hotelli Pikku-Syötteen sekä ravintola Puron. Isomman nälän yllättäessä apu ei siis ole kaukana.

Ravintola Puro tarjoilee makuelämyksiä sesongin mukaan aamusta iltaan. Buffet-aamiaisen, -lounaan ja -päivällisen lisäksi tarjonnasta löytyy muun muassa herkullisia pizzoja ja burgereita. Ravintolassa suositaan lähiruokaa aina kun mahdollista. Makuelämyksiä siivittää ravintolan maisemaikkunoista aukeava henkeäsalpaava näköala tunturimaisemaan.

Tervetuloa laskemaan!

Tsekkaa rinteiden aukioloajat tästä

Saaga Travelin Skibus liikennöi Oulusta Syötteelle lauantaisin laskettelukauden ajan. Katso aikataulut tästä.

Tutustu ravintola Puron tarjontaan!