Aktiviteetit

Pikku-Syötteen aktiviteetti tarjonta on monipuolista. Nuorisokeskuksen leiriohjaajat ja pedagogit ovat luoneet kattavan tarjonnan erilaisia harraste- ja ryhmäaktiviteetteja.

Kokousryhmille räätälöidään aina omanlainen paketti aktiviteettitarjonnasta. Asiakkaat voivat valita niin ohjattuja aktiviteetteja kuin omatoimista harrastetoimintaa tai ryhmätehtäviä.

Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi.


Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja jousiammuntakilpailussa. Aktiviteetti toteutetaan sisätiloissa.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko suositus: min.6 –  20 hlöä
Hinta: 175€ / ryhmä

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Pikku-Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin ja tarjoaa haastetta myös kokeneille kiipeilijöille. Seinällä on useita eritasoisia reittejä. Kiipeilytilasta löydät myös boulderointiluolan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 175 €

Hinta kahdella oppaalla: 250 € max 20 hlö

 

Teemme lyhyen retken hotellin lähimaastoon, jossa opettelemme tunnistamaan ja keräämään kahta eri villiyrttiä, marjaa tai sientä riippuen retken ajankohdasta. Keruun jälkeen valmistamme näistä puhtaista, läheltä kerätyistä raaka-aineista villiruokaa nuotiolla laavulla tai
kodalla. Retken lopuksi osallistujat saavat mukaansa reseptit päivän aikana valmistetuista villiruuista.

Kesto: 2-3 tuntia
Ryhmäkoko: Min. 5 hlöä, max. 15 hlöä. Pyydä tarjous suuremmille ryhmille.
Toteutusajankohdat: Kesäkuu – lokakuu
Opastuskielet: Suomi ja englanti
Hinta: 35 € / hlö (sis. ALV 24 %)
Hinta sisältää: Oppaan/oppaiden palvelut ja ,keruutarvikkeiden ja ruuan valmistustarvikkeiden käyttö, ruokien raaka-aineet, ruokajuoma, kertakäyttöastiat, reseptit

Mikäli retki toteutetaan jossain muualla kuin Pikku-Syötteen läheisyydessä, kuljetus ei sisälly hintaan.

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa. Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäilemään lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko suositus: min.6 – 15 hlöä
Hinta: 300€ / ryhmä

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata retkieväät matkaan Syötteeltä.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko suositus: min. 6 – 18 hlöä
Hinta: 200€/ ryhmä

Lumenviestoa varten teemme lumesta kuutiomuoteilla aihioita, joiden annetaan tiivistyä ja jätyä pienen hetken. Kun muotti avataan, lumesta voi taiteilla lumenveistotyökaluilla omia veistoksen. Lumenveisto sopii kaikenikäisille ja on ekologinen ja hauska tapa päästää luovuus valloilleen.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta: 
200 €/ryhmä

Taiteellinen luovuus valloilleen. Soveltuu hyvin yrityksen kokousaiheen tukemiseen, esimerkiksi strategian luomiseen tai tiimiytymiseen rennolla ja luovalla asenteella.

Huovutuksessa itselleen voi huovuttaa esim. korun, avaimenperän, jääkaappimagneetin tai vaikka taulun.

Kankaan painatuksessa painetaan t-paita tai kankainen ostoskassi

Paracord ranneke on selviytyjän punottu rannekoru, jonka purkamalla saa useamman metrin vahvaa narua. Punonta vaatii sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä.

Luonnosta tuotteeksi ohjelmassa pohdimme miten luonnontuotteita voidaan hyödyntää ja miten aikanaan Syötteellä elettiin omavaraistaloudessa. Lopuksi valmistamme itsellemme huulirasvat, saippuat tai kynttilät luonnonaineksista kotiin vietäväksi. Raaka-aineina käytämme luonnontuotteita ja eteerisiä tuoksuja.

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-15 hlöä

Hinnat:

 • Paracord ranneke 175 € + 2 €/hlö
 • Huovutus 175 € + 2 € /hlö
 • Paidan painanta 175 € + 5 € / paita
 • Luonnosta tuotteeksi 175 € + 2 €/

 

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä.  Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 150 kilometriä.

Pyörämme ovat fatbikejä eli leveärenkaisia läskipyöriä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Ryhmän tason mukaan opas valitsee sopivan reitin, jonka varrella pidetään riittävätsi taukoja. Pienimmät pyörät ovat 15 tuumaisia.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 175 € + 35 €/pyörä

Jokaisen Syötteellä kävijän kannattaa kokea alueen luonto patikoiden! Erimittaiset reitit ja upeat kohteet metsän siimeksessä tai vaaran huipulla takaavat mieleenpainuvia muistoja. Opastetulla patikkaretkellä pääsee tutustumaan syvemmälle Syötteen luontoon ja monipuoliseen eränkäynnin historiaan. Retkelle voidaan tilata eväät hotellin keittiöstä mukaan. Mahdollinen kuljetus ei sisälly hintaan. Patikkaretken poluissa on valittavana (osaan kohteista tarvitaan kyyti):

 • Pikku-Syötteen huiputus maisemineen (2 km, helppo, lähtö hotellilta)
 • Peikkopolku ja Aurinkokalliot (2 tai 4 km + siirtyminen hotellilta 2 km lähtöpisteeseen, helppo)
 • Vattukurun upea rakkakivikko (2 km, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Naavaparran polku Anninkoskelle, kansallispuiston siimeksessä (3 km, helppo vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen, voidaan yhdistää vierailu Syötteen Luontokeskukselle)
 • Soiperoisen kristallinkirkkaat uimajärvet (4 km, helppo, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Romevaaran huiputus ja katsaus kansallispuistoon (6 km, paljon korkeuseroja, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Pytkynharjun henkeäsalpaavat maisemat (9 tai 4 km, helppo, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Rytivaaran kruununmetsätorpan ainutlaatuinen tunnelma (10 km, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)

Kokonaiskesto: kohteesta riippuen 1-5 h
Ryhmän koko:
 1-30 hlöä
Hinta: 

 • Pikku-Syöte, Peikko-Polku, Vattukuru 175 €
 • Romevaara, Naavaparran polku, Pytkynharju lyhyt 200 €
 • Soiperoinen, Rytivaara ja Pytkynharju pitkä 250 €

 

HUOM! Jos ryhmänne on kiinnostunut yön yli kestävistä retkistä maastoon, kysy tarjous erikseen. Yöpymiseen käytämme Metsähallituksen  saunallisia varaustupia (Ahmatupa tai Rytitupa).

Upealla Naamankajärvellä meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h matkoineen
Ryhmän koko: 5-10 hlöä
Hinta: 200 € + 35€/kanootti

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin. Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä. Tiimitehtävät on ulkoaktiviteetti. Mikäli haluatte tiimitehtävät sisällä, ilmoitahan siitä erikseen!

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 175 €

Lisäksi kokousryhmille voidaan järjestää esimerkiksi Koiravaljakkoajelu, Huskytilavierailu,  Porotilavierailu, Luontokeskusvierailu tai moottorikelkkasafari. Pyydä tarjousta!