Aktiviteetit

Pikku-Syötteen aktiviteetti tarjonta on monipuolista. Nuorisokeskuksen leiriohjaajat ja pedagogit ovat luoneet kattavan tarjonnan erilaisia harraste- ja ryhmäaktiviteetteja.

Kokousryhmille räätälöidään aina omanlainen paketti aktiviteettitarjonnasta. Asiakkaat voivat valita niin ohjattuja aktiviteetteja kuin omatoimista harrastetoimintaa tai ryhmätehtäviä.

Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi.


Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko suositus: min.6 –  20 hlöä
Hinta: 175€ / ryhmä

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Seinäkiipeily juontaa juurensa kalliokiipeilystä. Seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille. Tasoja on kolme: helposta vaikeaan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: min. 6 – 16 hlöä
Hinta: 175€ / ryhmä

Teemme lyhyen retken hotellin lähimaastoon, jossa opettelemme tunnistamaan ja keräämään kahta eri villiyrttiä, marjaa tai sientä riippuen retken ajankohdasta. Keruun jälkeen valmistamme näistä puhtaista, läheltä kerätyistä raaka-aineista villiruokaa nuotiolla laavulla tai
kodalla. Retken lopuksi osallistujat saavat mukaansa reseptit päivän aikana valmistetuista villiruuista.

Kesto: 2-3 tuntia
Ryhmäkoko: Min. 5 hlöä, max. 15 hlöä. Pyydä tarjous suuremmille ryhmille.
Toteutusajankohdat: Kesäkuu – lokakuu
Opastuskielet: Suomi ja englanti
Hinta: 35 € / hlö (sis. ALV 24 %)
Hinta sisältää: Oppaan/oppaiden palvelut ja ,keruutarvikkeiden ja ruuan valmistustarvikkeiden käyttö, ruokien raaka-aineet, ruokajuoma, kertakäyttöastiat, reseptit

Mikäli retki toteutetaan jossain muualla kuin Pikku-Syötteen läheisyydessä, kuljetus ei sisälly hintaan.

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa. Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäilemään lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko suositus: min.6 – 15 hlöä
Hinta: 300€ / ryhmä

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata retkieväät matkaan Syötteeltä.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko suositus: min. 6 – 18 hlöä
Hinta: 200€/ ryhmä

Lumenviestoa varten teemme lumesta kuutiomuoteilla aihioita, joiden annetaan tiivistyä ja jätyä pienen hetken. Kun muotti avataan, lumesta voi taiteilla lumenveistotyökaluilla omia veistoksen. Lumenveisto sopii kaikenikäisille ja on ekologinen ja hauska tapa päästää luovuus valloilleen.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta: 
200 €/ryhmä

Taiteellinen luovuus valloilleen. Soveltuu hyvin yrityksen kokousaiheen tukemiseen, esimerkiksi strategian luomiseen tai tiimiytymiseen rennolla ja luovalla asenteella.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko suositus: min. 6 – 20 hlöä
Vaihtoehtoja: Paidan painanta, Luonnosta tuotteeksi – ohjelma, huovutus
Hinnat: riippuen tuotteesta, 120 – 180€/ ryhmä

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä. Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella n. 150 kilometriä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta. Raskainkin mäki noustaan hymy huulessa uljaiden tunturimaisemien ansiosta.

Jos haluat kehittää elämystäsi entisestään, voit vuokrata maastopyörän tilalle fatbiken. Normaalia leveämmillä renkailla kesytät maastoreitit leikiten. Varaamalla etukäteen varmistat fatbiken saatavuuden.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: min. 6 – 10 hlöä
Hinta:

300€ (tavallisilla maastopyörillä, pyörän vuokra kuuluu hintaan)

150 € (fatbikella, ei sisällä pyörävuokraa 35€/pyörä)

Tutustu patikoinnin saloihin ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Patikkaretken poluissa on valittavana Pytkynharjun tai Vattukurun henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta ja retken kestoa. Syötteen maastot antavat haastetta myös kovempikuntoiselle patikoijalle.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: min. 6 – 30 hlöä
Hinta: keston mukaan, 150 – 350€

Upealla Naamankajärvellä tai Pärjänjoella meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: 5-10 hlöä
Hinta: tarkistetaan sesongin mukaan

Lisäksi kokousryhmille voidaan järjestää esimerkiksi: Koiravaljakkoajelu, Huskytilavierailu, Porosafari, Porotilavierailu, Luontokeskusvierailu tai moottorikelkkasafari