Aktiviteetit

Pikku-Syötteen aktiviteetti tarjonta on monipuolista. Nuorisokeskuksen leiriohjaajat ja pedagogit ovat luoneet kattavan tarjonnan erilaisia harraste- ja ryhmäaktiviteetteja.

Kokousryhmille räätälöidään aina omanlainen paketti aktiviteettitarjonnasta. Asiakkaat voivat valita niin ohjattuja aktiviteetteja kuin omatoimista harrastetoimintaa tai ryhmätehtäviä.

Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi.

Tapaturmavakuutuksesta vastaa asiakas.


Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja jousiammuntakilpailussa. Aktiviteetti toteutetaan sisätiloissa.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko:  max 15 hlö, kahdella oppaalla max 25 hlö
Hinta: 175€ / ryhmä, kahdella oppaalla 225 €

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Pikku-Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille ja tarjoaa haastetta myös kokeneille kiipeilijöille. Seinällä on useita eritasoisia reittejä. Kiipeilytilasta löydät myös boulderointiluolan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 175 €

Hinta kahdella oppaalla: 225 € max 18 hlö

 

Korikiipeily on hauska kokemus, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta. Korikiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin ja etenee sitä mukaa yhä korkeammalle kiiveten pinoamiensa korien päälle. Tehtävä ei vaadi fyysistä voimaa, mutta rohkeutta ja notkeutta joten korikiipeily sopii hyvin normaalikuntoisille.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: max 15 hlöä
Hinta: 175 €

Koe kiipeilyn hurmaa Hampusvaaran luonnonkalliolla! Hampusvaara sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pikku-Syötteeltä ja seinämän korkeus on noin 13 metriä. Kalliokiipeily soveltuu normaalikuntoisille 10-vuotiaasta ylöspäin. Mahdollisuus myös laskeutumiseen. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Tämä aktiviteetti vaatii kyydin tapahtumapaikalle (n 20-30 min autolla).

Kokonaiskesto: 3 h + matkat (ryhmä tarvitsee kyydin)
Ryhmän koko: max 15 hlöä
Hinta: 500 €

Hoksottimia ja tarkkaavaisuutta vaativa mysteeri odottaa ratkojaansa! Ryhmän tehtävänä on vihjeiden avulla ratkaista arvoitukset ja etsiä Kivi Jaakon taikaesine. Kivi Jaakon mysteeri on sisätiloissa ja ryhmän mukaan tulee opas, joka antaa tarvittaessa lisävihjeitä.

Kokonaiskesto: Ryhmän nopeudesta riippuen 1,5 h
Ryhmän koko: max. 8 hlö
Hinta: 125 €

HOX! Pakopelin teema liittyy lähialueen luontoon ja historiaan. Pelistä voi saada enemmän irti, jos on käynyt tutsutumassa Syötteen luontokeskukseen ennen peliä (ei pakollinen).

Teemme lyhyen retken hotellin lähimaastoon, jossa opettelemme tunnistamaan ja keräämään kahta eri villiyrttiä, marjaa tai sientä riippuen retken ajankohdasta. Keruun jälkeen valmistamme näistä puhtaista, läheltä kerätyistä raaka-aineista villiruokaa nuotiolla laavulla tai kodalla. Retken lopuksi osallistujat saavat mukaansa reseptit päivän aikana valmistetuista villiruuista.

Kesto: 2-3 tuntia
Ryhmäkoko: Min. 5 hlöä, max. 15 hlöä. Pyydä tarjous suuremmille ryhmille.
Toteutusajankohdat: Kesäkuu – lokakuu
Opastuskielet: Suomi ja englanti
Hinta: 35 € / hlö (sis. ALV 24 %)
Hinta sisältää: Oppaan/oppaiden palvelut ja ,keruutarvikkeiden ja ruuan valmistustarvikkeiden käyttö, ruokien raaka-aineet, ruokajuoma, kertakäyttöastiat, reseptit

Mikäli retki toteutetaan jossain muualla kuin Pikku-Syötteen läheisyydessä, kuljetus ei sisälly hintaan.

Opi luonnossa upeissa tunturimaisemissa.

Erätaito-ohjelma voidaan toteuttaa kaikkina vuodenaikoina ja se voi olla kestoltaan lyhyempi 1,5 h ohjelma tai pidempi 3 h kestävä ohjelma. Erätaitotehtäviä voidaan tehdä pienen retken lomassa tai aivan nuorisokeskuksen lähimaastossa. Ohjelma voi sisältää mm:

SULAN MAAN AIKAAN

 • tulentekoa
 • hauskoja harjoituksia kompassilla ja kartalla
 • ensiaputehtäviä
 • retkikeittimen käyttöä
 • OMA OHJELMANSA: vesistön ylitys donitsilautalla (kesto n. 2 h)

TALVELLA LISÄKSI

 • OMA OHJELMANSA 5 h lumikammin teko

Kokonaiskesto: perusohjelma 1, 5 h, pidempi ohjelma 3 h
Ryhmän koko: max 15
 hlöä

Hinta: 

 • 250€ (1,5h) 300€ (3h)
 • Lumikammin teko (5 h) 400 €
 • Vesistön ylitys itserakennetulla lautalla (2 h) 250 € (vaatii kyydin, ajomatka n. 5 minuuttia)

Retkiolosuhteissa voidaan valmistaa myös toiveiden mukaan ruokaa. Pyydä tarjous erikseen!

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Nuorisokeskuksen pihasta alkaa yksi Syötteen upeimmista lumikenkäilymaastoista. Muista ottaa mukaan lämpimät pitkävartiset talvikengät. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata retkieväät matkaan nuorisokeskuksesta (pyydä tarjous kestityksistä).

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: max 20 hlö
Hinta: 250€/ ryhmä

Lumenviestoa varten teemme lumesta kuutiomuoteilla aihioita, joiden annetaan tiivistyä ja jäätyä pienen hetken. Kun muotti avataan, lumesta voi taiteilla lumenveistotyökaluilla omia veistoksen. Lumenveisto sopii kaikenikäisille ja on ekologinen ja hauska tapa päästää luovuus valloilleen.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko:
 max 20 hlöä
Hinta: 
200 €/ryhmä

Taiteellinen luovuus valloilleen. Soveltuu hyvin yrityksen kokousaiheen tukemiseen, esimerkiksi strategian luomiseen tai tiimiytymiseen rennolla ja luovalla asenteella.

Kankaan painatuksessa painetaan t-paita tai kankainen ostoskassi

Paracord ranneke on selviytyjän punottu rannekoru, jonka purkamalla saa useamman metrin vahvaa narua. Punonta vaatii sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä.

Luonnosta tuotteeksi ohjelmassa pohdimme miten luonnontuotteita voidaan hyödyntää ja miten aikanaan Syötteellä elettiin omavaraistaloudessa. Lopuksi valmistamme itsellemme huulirasvat, saippuat tai kynttilät luonnonaineksista kotiin vietäväksi. Raaka-aineina käytämme luonnontuotteita ja eteerisiä tuoksuja.

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-15 hlöä

Hinnat:

 • Paracord ranneke 175 € + 2 €/hlö
 • Huovutus 175 € + 2 € /hlö
 • Paidan painanta 175 € + 5 € / paita
 • Luonnosta tuotteeksi 175 € + 2 €/

 

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä.  Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 150 kilometriä.

Pyörämme ovat fatbikejä eli leveärenkaisia läskipyöriä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Ryhmän tason mukaan opas valitsee sopivan reitin, jonka varrella pidetään riittävästi taukoja. Pienimmät pyörät ovat 15 tuumaisia.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 175 € + 35 €/pyörä

Jokaisen Syötteellä kävijän kannattaa kokea alueen luonto patikoiden! Erimittaiset reitit ja upeat kohteet metsän siimeksessä tai vaaran huipulla takaavat mieleenpainuvia muistoja. Opastetulla patikkaretkellä pääsee tutustumaan syvemmälle Syötteen luontoon ja monipuoliseen eränkäynnin historiaan. Retkelle voidaan tilata eväät hotellin keittiöstä mukaan. Mahdollinen kuljetus ei sisälly hintaan. Patikkaretken poluissa on valittavana (osaan kohteista tarvitaan kyyti):

 • Pikku-Syötteen huiputus maisemineen (2 km, helppo, lähtö hotellilta)
 • Peikkopolku ja Aurinkokalliot (2 tai 4 km + siirtyminen hotellilta 2 km lähtöpisteeseen, helppo)
 • Vattukurun upea rakkakivikko (2 km, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Naavaparran polku Anninkoskelle, kansallispuiston siimeksessä (3 km, helppo vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen, voidaan yhdistää vierailu Syötteen Luontokeskukselle)
 • Soiperoisen kristallinkirkkaat uimajärvet (4 km, helppo, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Romevaaran huiputus ja katsaus kansallispuistoon (6 km, paljon korkeuseroja, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Pytkynharjun henkeäsalpaavat maisemat (9 tai 4 km, helppo, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)
 • Rytivaaran kruununmetsätorpan ainutlaatuinen tunnelma (10 km, vaatii kuljetuksen lähtöpisteeseen)

Kokonaiskesto: kohteesta riippuen 1-5 h
Ryhmän koko:
 1-30 hlöä
Hinta: 

 • Pikku-Syöte, Peikko-Polku, Vattukuru 175 €
 • Romevaara, Naavaparran polku, Pytkynharju lyhyt 200 €
 • Soiperoinen, Rytivaara ja Pytkynharju pitkä 250 €

 

HUOM! Jos ryhmänne on kiinnostunut yön yli kestävistä retkistä maastoon, kysy tarjous erikseen. Yöpymiseen käytämme Metsähallituksen  saunallisia varaustupia (Ahmatupa tai Rytitupa).

Upealla Naamankajärvellä meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h matkoineen
Ryhmän koko: 5-10 hlöä
Hinta: 200 € + 35€/kanootti

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin. Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä. Tiimitehtävät on ulkoaktiviteetti. Mikäli haluatte tiimitehtävät sisällä, ilmoitahan siitä erikseen!

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä
Hinta: 175 €

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen kansallispuistoon. Kansallispuisto tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Luontokeskuksesta saa hyviä vinkkejä retken toteuttamiseen ja tietoa alueen retkeily-mahdollisuuksista. Luontokeskuksen näyttely kertoo kuvin ja äänin ihmisen SYötteelle saapumisesta ja vaiheista nykypäivään. Luontokeskukseen voi tutustua myös omatoimisesti, mutta opastettuna näyttelystä saa enemmän irti.

Tämä aktiviteetti vaatii kyydin tapahtumapaikalle (n. 10 minuuttia autolla).

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-40 hlö
Hinta: 50 € tunnin opastuskierros

Pohjois-Suomi on täynnä upeita järvimaisemia, joista pääsee nauttimaan monipuolisesti kajakista käsin. Kurssin aikana melomme rauhallisesti järvimaisemissa, joissa pääset turvallisesti keskelle vesielementtiä. Kajakkimelonnan alkeet -kurssi on oiva tapa tutustuttaa aloittelevia melojia vesillä liikkumisen vaatimuksiin. Turvallisuusasiat ja melontatekniikka nousevat kurssilla pääasioiksi.

Kokonaiskesto: n. 3 tuntia matkoineen

Ryhmän koko: 2 – 8 henkilöä

Hinta: 2 – 5 henkilöä 75 € / hlö, 6-8 henkilöä 65 € / hlö.

Suomalainen metsäluonto on elämys ja rauhoittava elementti, joka on avoinna meille kaikille. Jokaisena vuodenaikana se tarjoaa oppimisen kokemuksia ja pysähtymisen hetkiä. Meille suomalaisille vahva metsäluonto on osa identiteettiämme, ja siellä olemme turvassa. Koe kanssamme rauhoittava luontoretki, joka sopii hyvin kokouksen yhteyteen tai virkistys- ja koulutuspäivän ohjelmaksi. Retkeen sisältyy mindfulness -tyyppinen harjoitus luonnossa.

Kokonaiskesto: n. 3 tuntia matkoineen

Ryhmän koko: 2 – 20 henkilöä

Hinta: 2 – 5 henkilöä 60 € / hlö, 6-10 henkilöä 50 € / hlö, 11 – 20 henkilöä 40 € / hlö

Koe elämäsi seikkailu villissä luonnossa! Karhusafareja järjestetään touko – elokuussa. Pääset tutustumaan villien karhujen elämään turvallisesta, hirrestä rakennetusta kuvauskojusta. Karhujen elämässä on kesän aikana erilaisia tapahtumia, joita on elämyksellistä seurata pitkin kesää: Keväällä huhti-toukokuun vaihteessa talviunestaan heräävien karhujen ravinnonhaku, vahvistuminen ja parin katselu, kesäkuun alun paritteluaika ja loppukesän ruuan tankkaus talvea kohti. Usein kojujen edustalle lehahtaa kotka ja joskus saattaa paikalle hiipiä myös susi.

Kokonaiskesto: n. 10 tuntia matkoineen

Ryhmän koko: 2 – 20 henkilöä

Hinta: 2 – 5 henkilöä 140 € / hlö, 6-10 henkilöä 135 € / hlö, 11 – 20 henkilöä 130 € / hlö. Hintaan sisältyy edestakaiset matkat Pikku-Syötteeltä karhunkatselupaikalle, opastuksen kojuille ja välipalan karhukojussa.

Järjestämme elämyksellisiä ruokapalveluja asiakasryhmille maastossa. Valmistamme ruuan, tarjoilemme ja toimitamme paikalle ruokailuun tarvittavat astiat ja tarvikkeet. Palvelu voidaan järjestää myös kurssin tapaan, jolloin jokainen ryhmän jäsen pääsee itse osallistumaan ruuan valmistukseen ammatti -eräkokin kanssa.

Poron käristys ja perunamuusia, puolukoita ja suolakurkkuja 59 €/henkilö.

Loimulohi ja keitetyt perunat, lämmin kasvislisäke 69 €/henkilö.

Kokonaisuuksiin sisältyy salaattia, salaatin kastiketta, leipää ja levite, alkoholittomat juomat (vesi/kotikalja/mehu) sekä jälkiruuaksi kahvia tai teetä ja kotipulla. Lisämaksusta liekitetty leipäjuustojälkiruoka nokipannukahvien kera!

Hirvikeitto/kasvissosekeitto/lohikeitto 49 €/henkilö.

Keittoruokiin sisältyy leipää ja levite, alkoholittomat juomat (vesi/kotikalja/mehu) sekä jälkiruuaksi kahvia tai teetä ja kotipulla.