Maailmanmestari treenaa Pikku-Syötteellä

Norjalainen Vegard Johnsen ja hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen treenaavat Pikku-Syötteen monipuolisessa tunturimaastossa.

Alkusyksyn lauantaipäivä Pikku-Syötteellä on toimintaa täynnä, vaikka aamupäivällä onkin mukavan rauhallista. Metsäreiteillä on säpinää, kun 700 maastopyöräilijää hikoilee alueen metsissä ja rinteillä vuosittain järjestettävässä Syöte MTB -maastopyöräilytapahtumassa. Iltapäiväksi hotellin ravintola on varattu hääjuhlaa varten, jonne odotettiin 80 juhlijaa.

Oululaisten hiihtoseurojen hiihtäjät ovat harjoitelleet kesällä Pikku-Syötteen maisemissa pariin otteeseen, ja alue saa heiltä vuolaat kiitokset. Treeniviikkoa helteisessä kesäilmassa viettävät maajoukkuehiihtäjät, hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen ja hiihdon sprinttiviestin MM-hopeamitalisti Riitta-Liisa Roponen valmentajansa Toni Roposen ohjauksessa. Olosuhteisiin silminnähden tyytyväinen valmentaja kiittelee Pikku-Syötteen mahdollisuuksia monipuoliseen harjoitteluun:

– Maastot ovat täällä loistavat polkujuoksuun, maastopyöräilyyn ja rullahiihtoon.

Nousu huipulle saa Tonilta täydet pisteet, sillä hän pitää sitä yhtenä parhaimmista rullahiihtonousuista koko Suomessa. Hiljainen liikenne on myös hänen mukaansa plussaa harjoitteluun keskittyville urheilijoille.

Riitta-Liisa Roponen nauttii monipuolisesta harjoittelusta Syötteen tunturialueella ja kommentoi Instagramissa elävänsä unelma-ammatissaan. Kuvat Roposen Instagram-tililtä.

Tonin valmennettavat Matti Heikkinen ja Riitta-Liisa Roponen ovat myös olleet tyytyväisiä Pikku-Syötteen olosuhteisiin. Ravintolapalvelut sopivat urheilijoille hyvin, sillä pitkä ruokatarjoilu antaa mahdollisuuksia harjoitella tarpeen mukaan pidempäänkin. Ravintola Purosta saa oman ruokavalion mukaan monipuolista ruokaa.

Urheilijat ottivat tämän kesän uutuuden, fatbike-vuokrauksen innolla vastaan, sillä onhan pyörä helpompi vuokrata paikan päältä kuin tuoda mukana. Pyörät ovat olleet myös loistokunnossa. Seuraavan kerran huippu-urheilijat aikovat kokoontua Pikku-Syötteelle syyskuun aikana nauttimaan luksusluokan superior-huoneista poreammeineen.

Pikku-Syötteellä tapahtuu koko syksyn ajan, ja maastot kutsuvat ulkoiluun sekä monenlaiseen liikuntaan. Tule nauttimaan tunturiluonnosta ja hotelli Pikku-Syötteen majoituspalveluista! Lue lisää.