Hiihtoladut

Syötteen alueella on upeat hiihtoladut.

Maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Pikku-Syötteeltä lähtee suoraan muutamia reittejä ja muille reiteille pääsee esimerkiksi Romekievarilta, Luontokeskukselta tai vaikka SM-laduille maastohiihtokeskuksesta.

Hotelli Pikku-Syötteen aulasta voi ostaa latupassin päiväksi, viikoksi tai koko kaudeksi sekä alueen latukartan.

Tutustu Syötteen alueen latuihin ja talvireitteihin tästä!

Katso Syötteen alueen latukartta ja kunnossapitotilanne tästäPikku-Syötteen kierros 6 km
Pikku-Syötteen kierroksen voi aloittaa esimerkiksi Pikku-Syötteen rinteiden ala-asemalta tai Pikku-Syötteen huipulta, hotellin parkkipaikalta. Reittiä ylläpidetään vain kevättalvella. Reitti on melko mäkinen, mutta erittäin kaunis.

Lapsiperheille hyvät ladut löytyy esimerkiksi Kelosyötteen suunnalta, missä on helppoja noin 3 kilometrin latuja. Katso lisää latutietoja ja ajan tasalla olevat latuinfot latupäiväkirjasta.

Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen yhdyslatu 6 km (valaistu)
Maastohiihtokeskuksesta Pärjänkievarin ja Romekievarin kautta Pikku-Syötteen rinteiden ala-asemalle kulkeva valaistu latu yhdistää alueen kaksi hiihtokeskusta. Iso-Syötteen suunnasta Pikku-Syötteelle hiihdettäessä noustaan pitkään ylämäkeen ja vastaavasti toiseen suuntaan lasketaan alamäkeen, jossa vauhti voi nousta liukkaalla kelillä melko huimaksi.

Teerelän lenkki 21 km
Teerelän lenkille voi lähteä useasta eri kohdasta. Latu kulkee Syötteen luontokeskuksen, Välituvan, Koiratuvan, Teerelän, Hakamajojen, Pikku-Syötteen ja Romekievarin kautta. Isoimmat mäet sijoittuvat luontokeskuksen, Varpuvaaran ja Pikku-Syötteen kohdille. Pääosin reitti on varsin helppokulkuista.