Partiolaisten seikkailu Pikku-Syötteellä

Partiolaiset hyödynsivät Pikku-Syötteen rinteitä useampaan otteeseen lasketellen, lautaillen, hiihtäen ja pulkkamäessä laskien.

Rinnekausi on juuri päättynyt Pikku-Syötteellä tänä keväänä, mutta vielä ehditään muistella kauniita kelejä ja hienoja reissuja! Kevättalven aurinko suosi myös koko pääsiäisen ajan ulkoilijoita Pikku-Syötteellä. Hotelli täyttyi matkailijoista ja rinteet kutsuivat laskijoita.

Melkein viisikymmentä 5-13-vuotiasta partiolaista ohjaajineen saapui Pikku-Syötteelle 780 kilometrin päästä Loimaalta. Ensimmäistä kertaa Pikku-Syötteellä vierailevat Etelä-Suomen partiolaiset ihastuivat heti eksoottisiin tunturinäkymiin.

– Ne ihanat maisemat! Tosi kaunis paikka olla tunturin päällä ja nähdä sieltä kauas. Kaikki olivat tosi ihastuneita. Aurinko paistoi koko pääsiäisen, lippukunnan johtaja Tarja Järvenpää ihastelee.

Loimaan Saviset ja Alastaron Jyväset majoittuivat sujuvasti retkipatjojen ja makuupussien kera hotelli Pikku-Syötteen kokoustiloissa, joiden ikkunoista upeita tunturimaisemia sai ihailla koko vierailun ajan.

– Tilat olivat juuri sopivan kokoiset. Saatiin viriteltyä pyykkitelineet, joissa kuivailtiin käsineitä ja muita vaatteita. Tytöt ja naiset yöpyivät alakerran Kaarnikassa, ja pojat ja miehet yläkerran Valokissa, Järvenpää kertoo.

Kiinnostavaa toimintaa nuorisolle

Partiolaiset pääsivät kokemaan monenlaista uutta. He kävivät hiihtämässä ja laskettelemassa sekä vierailulla läheisellä Luontokeskuksella ja Ranuan eläinpuistossa. Erityisesti nuorille suunnattu ohjelma sai kiitosta.

– Meille järjestettiin valokuvasuunnistusta ja kaaospeliä. Hotellin alakerrassa käytiin pelaamassa biljardia ja taideluokkakin oli meidän käytössä yhtenä iltana. Oli helppoa, kun ei tarvinnut koko ohjelmaa itse suunnitella, Järvenpää kiittelee.

Valokuvasuunnistuksen avulla ympäristö tuli tutuksi myös pienemmille lapsille. Valokuvan perusteella piti etsiä kyseinen paikka Pikku-Syötteeltä, ja kodalla esitettiin kysymys, johon tuli vastata. Oikealla vastauksella sai kirjaimen, ja keräämällä kirjaimet muodostettiin sanoja.

Kaaospeliä pelattiin ulkona urheilukentällä, jossa joukkueet etenivät pelilaudalla. Ympäristöön ripoteltiin koodeja ja heitettiin noppaa. Kentältä etsittiin nopan silmälukua vastaava koodilappu, jonka jälkeen esitettiin kysymys. Oikealla vastauksella pääsi etenemään pelilaudalla.

Lapset pelasivat myös omatoimisesti biljardia hotelli Pikku-Syötteen alakerrassa.

Koko palvelutarjonta apuna

Partiolaisten matkaa helpottivat Pikku-Syötteen monipuoliset palvelut.

– Ruokailut ostettiin paikan päältä, kenenkään ei tarvinnut huolehtia muonituksesta. Kaikki pystyivät olemaan ohjelmassa mukana, kun yleensä retkillä ainakin joku ohjaaja joutuu toimimaan aamusta iltaan keittiöllä.

Järvenpään mukaan Pikku-Syötteen tilat, ympäristö ja aktiviteetit soveltuivat hyvin partiolaisten toimintaan. Rinteisiin pääsee suoraan hotellilta, ja pulkkamäet sekä hiihtolatu ovat vieressä. Majoitus ja ruokailu järjestyivät hyvin, ja pesutiloja sai käyttää omaan tahtiin. Saunan lämmityskin onnistui vielä erikseen pyydettynä joustavasti.

– Lapsetkin tykkäsivät tosi paljon. Viimeisenä iltana he ihmettelivät, että ei kai me huomenna jo lähdetä ja koska tullaan uudestaan, eikö voitaisi vielä jäädä. Kun mukana on alle kouluikäisiä, niin leikkipaikka on tosi kätevä. Ruokailun jälkeen aikuiset jäivät syömään ja juttelemaan, ja lapset leikkivät vieressä.

Partiolaisporukka varasikin heti seuraavaksi pääsiäiseksi tilat samalla ajatuksella.

– Myös kodalla voisi järjestää ohjelmaa, kokeilla jousiammuntaa ja kaikkea muutakin, mitä hoksattiin siellä. Taideluokkaa ja liikuntasalia voisi vielä enemmän hyödyntää. Hyvä ja helppo leiripaikka, tullaan heti ensi vuonna uudestaan, Järvenpää kuittaa.

Partiolaiset varasivat jo majoituksen ja ohjelman Pikku-Syötteelle myös ensi pääsiäiseksi, ja aikovat käyttää mm. hotellin suurta liikuntasalia, kotaa ja taideluokkia vielä enemmän hyödyksi.