Pikku-Syötteen lastenleirit tuovat helpotusta loma-aikoihin

Pikku-Syötteen suositut kesäleirit ovat täällä taas!

Monipuolisten leirikoulujen, rippileirien ja urheiluleirien lisäksi Pikku-Syötteellä järjestetään vuosittain erilaisia aktiivisia leirejä lapsille, nuorille ja perheille. Lastenleirit tuovat helpotusta loma-aikoihin ja tarjoavat lapsille mukavaa tekemistä luonnon ja aktiviteettien parissa.

Lasten lomiin ajoittuvat, suositut ja aktiiviset leirit on suunnattu 7- 13-vuotiaille lapsille, 13-16-nuorille sekä heidän perheilleen. Leiripäivät ovat täynnä mukavaa sään ja vuodenajan mukaista tekemistä, kuten korikiipeilyä, jousiammuntaa, erätaitoja luonnossa, lumikenkäilyä ja seinäkiipeilyä. Lapset voivat ottaa leirille mukaan vanhempansa tai tulla yksin, sillä ammattitaitoiset ohjaajat ovat mukana koko leirin ajan huolehtimassa lasten tarpeista.

Itsekin vanhempana tiedän, että lasten pitkät lomat muun muassa kesällä ja talvella ovat monelle perheelle haasteellinen tilanne, jos ja kun vanhemmilla ei ole samaan aikaan lomaa. Halusimme lähteä tarjoamaan tähän tilanteeseen helpotusta ja järjestää lapsille mieluisaa tekemistä loma-aikoihin”, Pikku-Syötteen nuorisotyön päällikkö Kaisu Tuohiluoto toteaa.

Lastenleirien järjestäminen sopii muuhun nuorisokeskustoimintaan, sillä Pikku-Syöte on tarjonnut elämyksellisen, turvallisen ja kehittävän toimintaympäristön muun muassa leirikouluille jo yli 20 vuoden ajan. Pikku-Syöte on yksi Suomen yhdeksästä nuorisokeskuksesta ja kohtaa vuosittain satoja nuorten ryhmiä kouluista, järjestöistä, kunnista, urheiluseuroista ja seurakunnista.

Meille on helppoa ja turvallista tulla, sillä meiltä löytyy hyvät puitteet sekä vankka nuorisotyön ja kasvatuksen erityisosaaminen. Toimiminen lasten kanssa on meille tuttua ja luontevaa hommaa”, Tuohiluoto jatkaa.

Lastenleireillä painottuu luonto ja yhdessä tekeminen

Leiripäivät muodostuvat ohjatusta tekemisestä luonnossa ja monipuolisten sisäaktiviteettien parissa – liikkuen ja leikkien. Lähtökohtana on tarjota lapsille ja nuorille paikka, jossa voi turvallisesti sekä seikkailla että hengähtää. Viime kesänä lastenleirejä järjestettiin kesälomien aikaan yhteensä kolme kappaletta ja myös syyslomalle oli tarjolla leiri, joka täyttyi nopeasti. Ilmeisemmin leireille on siis kysyntää ja suunnitteilla onkin nyt myös talvileiri loppiaisen tienoille.

Meidän vahvuutena on se tunne, joka välittyy, kun saapuu henkeäsalpaavan luonnon keskelle hymyilevien ohjaajien seuraan. Se fiilis, kun touhutaan päivät yhdessä ja iltaisin istahdetaan iltanuotiolle kertaamaan päivän kokemuksia”, Tuohiluoto kuvailee.

All Inclusive- leirihintaan sisältyy hotellimajoituksen ja kuljetuksen lisäksi aamusta iltaan terveellinen ja maukas ruoka hotellin ravintola Purossa. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Kun lapsi leireilee, vanhemmat voivat kokea Syötteen upean ja monipuolisen tunturiluonnon vaikkapa fatbiken selästä, patikoiden, hiihtäen tai lasketellen vuodenajasta riippuen. Myös etätyöt onnistuvat meillä helposti hotellin hyvien nettiyhteyksien avulla”, Tuohiluoto kertoo.

Tulevan kesän leirit Pikku-Syötteellä:

  • Lasten kesäleiri 13. – 15.6.
  • Lasten kesäleiri 20. – 22.6.
  • Nuorten kesäleiri 4. – 6.7.
  • Koko perheen kesäleiri 11. – 13.7.
  • Lasten kesäleiri 1. – 3.8.

Lue lisää leireistä: https://pikkusyote.fi/kesaleirit2022/

Ilmoittautuminen leireille on auki!

 Tervetuloa pikkusen paremmalle lastenleirille Pikku-Syötteelle!

Seuraa meitä somessa!