Pikkusen parempi Pikku-Syöte – kesälläkin!

Talvikauden jälkeen Pikku-Syötteen tunturimaisemat avautuvat kauniissa kesäasussaan. Kesäaikaan nuoriso-, hyvinvointi- ja vapaa-ajankeskuksessa voi rentoutua, syödä hyvin ja nauttia luonnosta tai viettää aktiivista lomaa. Ympäröivä luonto maastoreitteineen, monipuoliset ohjelmapalvelut sekä liikuntasali antavat upeat puitteet perhelomille, leirikouluille ja työhyvinvointiin myös kesäaikaan.

– Kesäkaudella voi harrastaa maastopyöräilyä, kalliokiipeilyä, korikiipeilyä, frisbeegolfia, patikointia, pidempiä vaelluksia tai käydä ohjatulla melontaretkellä. Leireille ja leirikouluille voimme opastaa myös esimerkiksi erätaitoja ja ohjata erilaisia tiimitehtäviä, nuorisotyön koordinaattori Kaisu Tuohiluoto kuvailee.

Hotellin sisätiloissa on mahdollista kokeilla taidepajoja, seinäkiipeilyä, jousiammuntaa sekä käyttää suurta liikuntasalia, kuntosalia ja saunaosastoa.

Maastopyoraily-7_hr

 

Ryhmäytymistä, erätaitoja ja omatoimista liikuntaa

Oulunsalon Salonpään koulun kuudesluokkalaiset ovat harjoitelleet erätaitoja ja ulkoilleet Pikku-Syötteen ympäristössä toukokuussa.

– Pikku-Syötteen työntekijät ovat suunnitelleet meille leirikoulun ohjelman kokonaisuudessaan, kertoo Salonpään koulun opettaja Toni Sallinen.

Sisätiloissa oppilaat ovat päässeet kokeilemaan muun muassa seinäkiipeilyä ja jousiammuntaa.

– Oppilaat ovat laittaneet omatoimisesti sählypelejä pystyyn hotellin liikuntasalissa, opettaja kertoo.

Salonpään koulu on käynyt Pikku-Syötteellä leirikoulussa jo kolmena vuonna peräkkäin.

–Kyllä suositellaan Pikku-Syötettä muillekin! Kaikki on tykänneet ja varmasti tullaan uudelleen, Sallinen kiittelee.

leirikoulu-44-lr

 

Maksuttomalle Tsemppileirille haku käynnissä

Pikku-Syötteen omistaja, Vuolle Setlementti ry antaa myös haastavammassa taloudellisessa tai sosiaalisessa tilanteessa eläville nuorille mahdollisuuden yhdessä tekemiseen, uusiin kokemuksiin ja liikkumiseen luonnossa. Vuolle tarjoaa nuorille leirielämyksiä oululaisen pesäpalloseura Lipon pääyhteistyökumppanina 2017.

Vuolteen ja Pikku-Syötteen kummipelaajana on Matti Korhonen, jonka toivotaan tavoittelevan kauden lyojäkuninkuutta. Vuolle nimittäin lahjoittaa vähävaraisen perheen nuorelle yhden leirivuorokauden Pikku-Syötteelle jokaisesta Matti Korhosen Lipon kotipelissä lyömästä juoksusta.

– Olemme mukana kannustamassa Mattia lyömään paljon juoksuja ja sitä kautta tekemään tästä yhteistyöstä meille kalliin, Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen toteaa.

Tsemppileirillä nuoret saavat uusia elämyksiä ja pääsevät kokeilemaan esimerkiksi seinäkiipeilyä, jousiammuntaa ja luontoretkeilyä tunturimaisemiin.

Tsemppileirille voivat hakea 12–17-vuotiaat nuoret, jotka kokevat kaipaavansa piristystä arkeensa. Voi myös ehdottaa tuttua nuorta 30.8.2017 mennessä. Hakeudu heti!

kalliokiipeily1-lr

 

Juttu on julkaistu Pudasjärvi-lehdessä 2.6., sivulla 19.

Teksti: Elina Aronen-Raappana
Kuvat: Pikku-Syöte