Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte Oy:n liiketoiminta ja kiinteistöt siirtyivät 12.1.2024 tehdyllä kaupalla Pikku-Syöte Oy:n omistukseen. Osittain vanhaa nimeä hyödyntävän, mutta uuden yhtiön taustalla on perheyhtiö Valli Group Oy, jolla on kattava kokemus majoitusliiketoiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla. Valli Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Valli omistaa lastensa kanssa Hotelli Käenpesän Ylivieskassa ja vaimonsa Raija Eskola-Vallin kanssa Hotelli Pohjankievarin, Hotelli Kajaanin sekä Hotelli Rantakallan.

Pikku-Syötteen tulevaisuuden kehitystyöstä ja liiketoiminnasta tulevat vastaamaan Jemina Valli ja Jere Toivonen, jotka ovat myös osakkaina Pikku-Syöte Oy:ssä. Heille on arkkitehteina työskennelleessään kertynyt laajaa ymmärrystä hotelli- ja ravintolakohteista sekä korjausrakentamisen ja kiinteistökehityksen saralta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kaikkien osapuolten yhteinen tahtotila on saada paikan toiminta jatkumaan mahdollisimman katkeamattomana. Pikku-Syöte Oy:n tuleva toimitusjohtaja Jemina Valli kertoo, että tavoitteena on saada toiminta takaisin käyntiin erittäin nopealla aikataululla jo helmikuun puolessa välissä starttaavalle hiihtolomasesongille. Pikku-Syötteen kuusi vakituista työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä. Myös Syötteen koulu jatkaa toimintaa nykyisissä tiloissa.

–       Pyrimme avaamaan hotellin ovet vielä tälle kaudelle tutuilla toimintaperiaatteilla. Uskomme tämän onnistuvan, sillä apuna meillä tulee olemaan kaupassa siirtyvä osaava henkilökunta, joilla kaikilla on paikasta todella pitkä kokemus, Valli kuvailee.

Valli ja Toivonen näkevät Pikku-Syötteen upeassa luontoympäristössä sekä alueen matkailutoiminnassa valtavasti potentiaalia. Luontoarvojen lisäksi Syötteen alueen lukuisat aktiviteetit ja palvelut tarjoavat erinomaiset puitteet matkailulle.

– Meille paikan vahvuutena näyttäytyy ehdottomasti sen luonnonläheisyys ja rauhallisuus. Alueen tarjoama luontokokemus ja ainutlaatuinen tunnelma vetoavat varmasti niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin matkailijoihin, Valli summaa.

Hotelli Pikku-Syötettä ja hiihtokeskusta on tähän asti pyörittänyt Vuolle Setlementti ry, joka on harjoittanut majoitus-, rinne-, ja ravintolatoiminnan lisäksi nuorisokeskustoimintaa. Vuolle Setlementti ry:n toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen on tyytyväinen, että kohteelle löytyi nopeasti jatkaja ja vielä parempi, että uusi omistaja on kotimainen kehittämishakuinen yritys.

– Erityisen tärkeää meille oli, että jo 80-luvulla aloittamamme työ Pikku-Syötteellä sai arvoisensa jatkajat. Olemme todella onnellisia siitä, että tavoitteemme nopeasta kapulanvaihdosta toteutui ja sen ansioista sitoutuneiden työntekijöidemme työt Pikku-Syötteellä jatkuvat. Setlementin ja Pikku-Syötteen väen puolesta kiitämme kaikkia Pikku-Syötteellä vuosikymmenten aikana vierailleita asiakkaita sekä henkilökuntaamme, Kemppainen sanoo.

Lisätietoja antavat:

Jussi Kemppainen
Toiminnanjohtaja
Vuolle Setlementti ry
p. 040 527 2898
jussi.kemppainen@vuolleoulu.fi

Jemina Valli
Toimitusjohtaja
Pikku-Syöte Oy
p. 045 195 0027
jemina@valligroup.fi