Aktiviteetit


Pikku-Syötteen aktiviteetti tarjonta on monipuolista. Nuorisokeskuksen leiriohjaajat ja pedagogit ovat luoneet kattavan tarjonnan erilaisia harraste- ja ryhmäaktiviteetteja.

Kokousryhmille räätälöidään aina omanlainen paketti aktiviteettitarjonnasta. Asiakkaat voivat valita niin ohjattuja aktiviteetteja kuin omatoimista harrastetoimintaa tai ryhmätehtäviä.

Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi.


Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko suositus: min.6 –  20 hlöä
Hinta: 175€ / ryhmä

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Seinäkiipeily juontaa juurensa kalliokiipeilystä. Seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille. Tasoja on kolme: helposta vaikeaan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: min. 6 – 16 hlöä
Hinta: 175€ / ryhmä

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa. Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäilemään lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2-5h
Ryhmän koko suositus: min.6 – 20 hlöä
Hinta: 300€ / ryhmä

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata retkieväät matkaan Syötteeltä.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko suositus: min. 6 – 18 hlöä
Hinta: 200€/ ryhmä

Aluksi tutustumme lumen ominaisuuksiin ja lumenveiston erilaisiin tekniikoihin. Tämän jälkeen toteutamme omia lumiveistoksia tunturin laelle.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko suositus: min. 6 – 20 hlöä
Hinta: 200€/ ryhmä

Planeetat, tähdet, revontulet, galaksit ja muut silmänkantamattomissa olevat salaisuudet aukeavat suurella linssikaukoputkella Pikku-Syötteen omassa observatoriossa. Tähtitorni yhdistettynä tähti-illalliseen Ravintola Purossa takaa hienon päätöksen kokouspäivään. Tähtitornissa elämyksen takaa Skywatcherin EQ6 TS10” f/8 peilikaukoputki.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko suositus: min. 4 – 10 hlöä
Hinta: 150€ / ryhmä

Taiteellinen luovuus valloilleen. Soveltuu hyvin yrityksen kokousaiheen tukemiseen, esimerkiksi strategian luomiseen tai tiimiytymiseen rennolla ja luovalla asenteella.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko suositus: min. 6 – 20 hlöä
Vaihtoehtoja: Paidan painanta, Luonnosta tuotteeksi – ohjelma, huovutus
Hinnat: riippuen tuotteesta, 120 – 180€/ ryhmä

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä. Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 70 kilometriä. Matka taittuu laadukkailla etujousitetuilla maastopyörillä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta. Raskainkin mäki noustaan hymy huulessa uljaiden tunturimaisemien ansiosta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: min. 6 – 10 hlöä
Hinta: keston mukaan, 150 – 300€

Tutustu patikoinnin saloihin ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Patikkaretken poluissa on valittavana Pytkynharjun tai Vattukurun henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta ja retken kestoa. Syötteen maastot antavat haastetta myös kovempikuntoiselle patikoijalle.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: min. 6 – 30 hlöä
Hinta: keston mukaan, 150 – 350€

Upealla Naamankajärvellä tai Pärjänjoella meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: 5-10 hlöä
Hinta: tarkistetaan sesongin mukaan

Lisäksi kokousryhmille voidaan järjestää esimerkiksi: Koiravaljakkoajelu, Huskytilavierailu, Porosafari, Porotilavierailu, Luontokeskusvierailu tai moottorikelkkasafari