Aktiviteetit

Pikku-Syötteen aktiviteeteista löytyy tekemistä ja kokemista löytyy niin hurjapäille esimerkiksi kalliokiipeilyn muodossa kuin jousiammunnasta kiinnostuneillekin joko ulkona tai Syötesalissa.

Aktiviteetit ovat pääosin tarjolla ryhmille mutta sesonkiaikoina niihin voi tutustua myös viikko-ohjelmien mukaan. Tutustu lisää alla aktiviteetteihin ja voimassa oleviin viikko-ohjelmiin.

Tapaturmavakuutuksesta vastaa asiakas.


Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Pikku-Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin. Seinällä on useita eritasoisia reittejä. Kiipeilytilasta löydät mm. Pihkaparran vartioiman boulderointiluolan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat kiipeilytoiminnan ohjaajat.

Kiipeily tulee varata etukäteen, kysy vapaita aikoja respasta 08 815 4000

Kokonaiskesto: 1 h
Ryhmän koko:
1-8 hlö
Hinta:
15 €/hlö, minimiryhmäkoko 4 hlö (tai muutoin hinta on 60 €)

Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja leikkimielisessä jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1 h
Ryhmän koko:
 1-8 hlö
Hinta:
 15 €/hlö, minimiryhmäkoko 4 hlö (tai muutoin hinta on 60 €)

Teemme lyhyen retken hotellin lähimaastoon, jossa opettelemme tunnistamaan ja keräämään kahta eri villiyrttiä, marjaa tai sientä riippuen retken ajankohdasta. Keruun jälkeen valmistamme näistä puhtaista, läheltä kerätyistä raaka-aineista villiruokaa nuotiolla laavulla tai
kodalla. Retken lopuksi osallistujat saavat mukaansa reseptit päivän aikana valmistetuista villiruuista.

Kesto: 2-3 tuntia
Ryhmäkoko: Min. 5 hlöä, max. 15 hlöä. Pyydä tarjous suuremmille ryhmille.
Toteutusajankohdat: Kesäkuu – lokakuu
Opastuskielet: Suomi ja englanti
Hinta: 35 € / hlö (sis. ALV 24 %)
Hinta sisältää: Oppaan/oppaiden palvelut ja ,keruutarvikkeiden ja ruuan valmistustarvikkeiden käyttö, ruokien raaka-aineet, ruokajuoma, kertakäyttöastiat, reseptit

Mikäli retki toteutetaan jossain muualla kuin Pikku-Syötteen läheisyydessä, kuljetus ei sisälly hintaan.

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa. Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäileen lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2 h
Ryhmän koko:
16 hlöä
Hinta:
300€/ryhmä

Päästäkää taiteellinen luovuutenne valloilleen. Inspiraationa toimii hotellin taideluokasta avautuvat näköalat Syötteen upeisiin tunturimaisemiin.

Huovutuksessa itselleen voi huovuttaa esim. korun, avaimenperän, jääkaappimagneetin tai vaikka taulun.

Kankaan painatuksessa painetaan leiripaita tai muu muisto

Paracord ranneke on selviytyjän punottu rannekoru, jonka purkamalla saa useamman metrin vahvaa narua.

Luonnosta tuotteeksi ohjelmassa pohdimme miten luonnontuotteita voidaan hyödyntää ja miten aikanaan Syötteellä elettiin omavaraistaloudessa. Lopuksi valmistamme itsellemme huulirasvat, saippuat tai kynttilät luonnonaineksista kotiin vietäväksi.

 

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä, saippua- ja kynttiläpajassa 1-15 hlö

Hinnat:

  • Paracord ranneke 175 € + 2 €/hlö
  • Huovutus 175 € + 2 € /hlö
  • Paidan painanta 175 € + 4 € / paita
  • Luonnosta tuotteeksi 175 € + 2 €/hlö

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin. Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko:
1-30 hlöä
Hinta:
175 €/ryhmä

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata vaikka retkieväät matkaan Ravintola Purosta.

Kokonaiskesto: 1,5-2 h
Ryhmän koko:
1-16 hlöä
Hinta:
200€/ryhmä

Lumenviestoa varten teemme lumesta kuutiomuoteilla aihioita, joiden annetaan tiivistyä ja jätyä pienen hetken. Kun muotti avataan, lumesta voi taiteilla lumenveistotyökaluilla omia veistoksen. Lumenveisto sopii kaikenikäisille ja on ekologinen ja hauska tapa päästää luovuus valloilleen.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta: 
200 €/ryhmä

Talvella lasketellaan 9 rinteellä ja hiihdetään upeiden tunturimaisemien ympäröimässä maastossa. Turvallinen, koko perheen hiihtokeskus PikkuSyöte soveltuu kaikentasoisille hiihtäjille ja laskijoille.

Kokonaiskesto: Päivälippu
Ryhmän koko:

Hinta:
22/28 €/hlö/päivä

Syötteen huipulta löytyy valoin luotu metsäpolku. Tule ja koe taikametsän lumo. Soveltuu omatoimiseen retkeilyyn, lumikenkiä on vuokrattavissa respasta. Valot on päällä talviseen aikaan, ja näyttävimmillään reitti on pimeään aikaan.

Kokonaiskesto: arvio 1h
Ryhmän koko:

Hinta:
Maksuton

Korikiipeily on hauska kokemus, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta koreja pinottaessa. Korikiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin ja etenee sitä mukaa yhä korkeammalle kiiveten pinoamiensa korien päälle. Kuinka korkealta sinä katselet tunturialueen upeita maisemia? Korikiipeily voi olla kilpailuhenkinen tai puhtaasti mukavaa ajanvietettä. On myös mahdollista järjestää tiimin kanssa leikkimielinen kisa ja kilpailla siitä, kuka saa eniten koreja päällekkäin kaatamatta tornia. Tehtävä ei vaadi fyysistä voimaa, joten korikiipeily sopii hyvin ryhmille iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-16 hlöä
Hinta:
175€/ryhmä

Koe kiipeilyn hurmaa Hampusvaaran luonnonkalliolla. Seinämän korkeus on noin 13 metriä, sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pikku-Syötteeltä. Kalliokiipeily soveltuu hurjapäille 10-vuotiaasta ylöspäin. Mahdollisuus myös laskeutumiseen. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 3-5h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta:
450€/ryhmä

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä.  Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 150 kilometriä.

Pyörämme ovat fatbikejä eli leveärenkaisia läskipyöriä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Ryhmän tason mukaan opas valitsee sopivan reitin, jonka varrella pidetään riittävästi taukoja. Pienimmät pyörät ovat 15 tuumaisia.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 175 € + 35 €/pyörä

Tutustu patikoinnin saloihin ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Patikkaretken poluissa on valittavana Pytkynharjun tai Vattukurun henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta ja retken kestoa. Syötteen maastot antavat haastetta myös kovempikuntoiselle patikoijalle.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko:
1-30 hlöä
Hinta:
150€/ryhmä

Upealla Naamankajärvellä tai Pärjänjoella meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko:
1-10 hlöä
Hinta:
250€/ryhmä

Tutustu frisbeegolfin saloihin joko Pikku-Syötteen tai luontokeskuksen radoilla. Frisbeegolf on suosittu ja halpa harrastus. Voidaan toteuttaa omatoimisena aktiviteettina tai ohjattuna toimintana. Ohjattuna opetellaan oikea heittotekniikka, eri kiekkojen käyttö ja pelin säännöt. Frisbeegolf on mukavaa ajanvietettä!

Kokonaiskesto: 1-2 tuntia
Ryhmän koko: 1-20 henkilöä
Hinta: Maksuton

Salibandy, koripallo, lentopallo, sulkapallo, jumppa.

Hinta: 25€/tunti

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen kansallispuistoon. Syötteen kansallispuisto tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Syötteen luontokeskuksesta saa hyviä vinkkejä retken toteuttamiseen ja tietoa alueen retkeily-mahdollisuuksista. Lisäksi tarjolla on tilauksesta koululaisille maksuttomia luontoaiheisia opastuksia.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-60hlöä
Hinta: Maksuton

Vieraillaan ympärivuotisesti toimivalla rekikoirafarmilla. Tilan omistajat kertovat arjestaan koirien kanssa. Tutustumme opastetusti suureen huskyperheeseen (kaikki elävät tilavissa tarhoissa). Vierailun yhteydessä nautitaan kahvit tai mehut kera makean aurinkoisella terassilla tai lapinkammissa tulien äärellä.

Kokonaiskesto: 1-2 h
Ryhmän koko:
Hinta: 10 €/henkilö

Retki on noin 6 km pituinen ja se tehdään vaihtelevissa tunturimaisemissa. Ajelun jälkeen nautimme nokipannukahvit pikkupurtavan kera nuotion ääressä kelokodassa. Kaikki osallistujat varustetaan asianmukaisilla lämpimillä vaatteilla.

Kokonaiskesto: 2-3 h
Ryhmän koko:
Hinta: 80 €/henkilö

 

Porotilavierailu

 

Opastetun porotilavierailun aikana vierailija pääsee rapsuttelemaan, ruokkimaan ja valokuvaamaan tilan uteliaita poroja.

Hinta: 17 € / hlö, Alle 12 v -50%
Kesto: 30 min – 1 tunti, riippuen ryhmän koosta.
Saatavuus: 1.12.-31.5., päivittäin tilauksesta
Osallistujamäärä: Min. 2 hlöä, Max 10 hlöä

Lisämaksusta tarjoilut:

Vaihtoehto 1: 8 €/hlö sis. kahvi/tee/mehu/ +pulla
Vaihtoehto 2: 12 €/hlö sis. kahvi/tee/mehu/ +2 makkaraa itse paistettuna
Vaihtoehto 3: 16 €/hlö sis. kahvi/tee/mehu/ +muurinpohjalettu hillolla

 

 

 

 

RanuaZoo tarjoaa matkailijoille ja lähiseudun asukkaille mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. RanuaZoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja vuodenaikojen vaihtelu antaakin oman ulottuvuutensa eläinpuiston elämään.

Kokonaiskesto: ajomatka n. 1h, matka 86 kilometriä
Ryhmän koko:

Hinta:
Ryhmäliput (väh. 11hlö) 12 € lapset ja 13,5 € aikuiset

Koe elämäsi seikkailu villissä luonnossa! Karhusafareja järjestetään touko – elokuussa. Pääset tutustumaan villien karhujen elämään turvallisesta, hirrestä rakennetusta kuvauskojusta. Karhujen elämässä on kesän aikana erilaisia tapahtumia, joita on elämyksellistä seurata pitkin kesää: Keväällä huhti-toukokuun vaihteessa talviunestaan heräävien karhujen ravinnonhaku, vahvistuminen ja parin katselu, kesäkuun alun paritteluaika ja loppukesän ruuan tankkaus talvea kohti. Usein kojujen edustalle lehahtaa kotka ja joskus saattaa paikalle hiipiä myös susi.

Kokonaiskesto: n. 10 tuntia matkoineen

Ryhmän koko: 2 – 20 henkilöä

Hinta: 2 – 5 henkilöä 140 € / hlö, 6-10 henkilöä 135 € / hlö, 11 – 20 henkilöä 130 € / hlö. Hintaan sisältyy edestakaiset matkat Pikku-Syötteeltä karhunkatselupaikalle, opastuksen kojuille ja välipalan karhukojussa.

Pohjois-Suomi on täynnä upeita järvimaisemia, joista pääsee nauttimaan monipuolisesti kajakista käsin. Kurssin aikana melomme rauhallisesti järvimaisemissa, joissa pääset turvallisesti keskelle vesielementtiä. Kajakkimelonnan alkeet -kurssi on oiva tapa tutustuttaa aloittelevia melojia vesillä liikkumisen vaatimuksiin. Turvallisuusasiat ja melontatekniikka nousevat kurssilla pääasioiksi.

Kokonaiskesto: n. 3 tuntia matkoineen

Ryhmän koko: 2 – 8 henkilöä

Hinta: 2 – 5 henkilöä 75 € / hlö, 6-8 henkilöä 65 € / hlö.

Matkaa järven rantaan on noin 10 min autolla, tämä ktiviteetti vaatii oman  kyydin.

Suomalainen metsäluonto on elämys ja rauhoittava elementti, joka on avoinna meille kaikille. Jokaisena vuodenaikana se tarjoaa oppimisen kokemuksia ja pysähtymisen hetkiä. Meille suomalaisille vahva metsäluonto on osa identiteettiämme, ja siellä olemme turvassa. Koe kanssamme rauhoittava luontoretki, joka sopii hyvin kokouksen yhteyteen tai virkistys- ja koulutuspäivän ohjelmaksi. Retkeen sisältyy mindfulness -tyyppinen harjoitus luonnossa.

Kokonaiskesto: n. 3 tuntia matkoineen

Ryhmän koko: 2 – 20 henkilöä

Hinta: 2 – 5 henkilöä 60 € / hlö, 6-10 henkilöä 50 € / hlö, 11 – 20 henkilöä 40 € / hlö

Järjestämme elämyksellisiä ruokapalveluja asiakasryhmille maastossa. Valmistamme ruuan, tarjoilemme ja toimitamme paikalle ruokailuun tarvittavat astiat ja tarvikkeet. Palvelu voidaan järjestää myös kurssin tapaan, jolloin jokainen ryhmän jäsen pääsee itse osallistumaan ruuan valmistukseen ammatti -eräkokin kanssa.

Poron käristys ja perunamuusia, puolukoita ja suolakurkkuja 59 €/henkilö.

Loimulohi ja keitetyt perunat, lämmin kasvislisäke 69 €/henkilö.

Kokonaisuuksiin sisältyy salaattia, salaatin kastiketta, leipää ja levite, alkoholittomat juomat (vesi/kotikalja/mehu) sekä jälkiruuaksi kahvia tai teetä ja kotipulla. Lisämaksusta liekitetty leipäjuustojälkiruoka nokipannukahvien kera!

Hirvikeitto/kasvissosekeitto/lohikeitto 49 €/henkilö.

Keittoruokiin sisältyy leipää ja levite, alkoholittomat juomat (vesi/kotikalja/mehu) sekä jälkiruuaksi kahvia tai teetä ja kotipulla.

Ratsastusta

 

Talutusratsastus, sopii niin lapsille kuin aikuisellekin

Hinta: 17 €/hlö/15 min, 27 €/hlö/30 min.

Max 3 ratsukkoa kerralla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syöte rekiajelu

 

Talviseen aikaan on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua hevosiin ja lähteä talviselle rekiretkelle, Syötteen välittömässä läheisyydessä. Retki sisältää noin 45 min rekiajoin ja rekiajoin päätteeksi nokipannukahvit/ mehun nuotion äärellä.

Hinta: 72 €/ hlö, Alle 12 v -50%
Kesto: n. 1 tunti
Minimiosallistujamäärä: 2 hlöä, rekeen mahtuu noin 3 aikuista kerralla tai vastaavasti enemmän lapsia.
Saatavuus: 1.12.-30.4. (sään salliessa). Päivittäin tilauksesta

 

 

Hevosajelulle luonnonrauhaan

Kulkupelinä toimii hevoskärryt , sääolosuhteiden mukaan. Ajelu tapahtuu Syötteen lähiympäristössä.

Hevosajelu sopii kaikille luonnonrauhaan kaipaaville ja hevosten ystäville. Rentouttava aktiviteetti vaikka ystäväporukan tai perheen kesken.

Hinta: 67 €/hlö. Alle 12 v. -50%
Kesto:  n. 1 tunti
Minimi osallistujamäärä: 2 hlöä, max 5 hlöä
Saatavuus: 1.5.-31.10. (Sään salliessa lumettomana aikana) päivittäin, tilauksesta.

Kulkupelinä toimii hevoskärryt , sääolosuhteiden mukaan. Ajelu tapahtuu Syötteen lähiympäristössä.

Hevosajelu sopii kaikille luonnonrauhaan kaipaaville ja hevosten ystäville. Rentouttava aktiviteetti vaikka ystäväporukan tai perheen kesken.

Hinta: 40 €/hlö. Alle 12 v. -50%
Kesto:  n. 1 tunti
Minimi osallistujamäärä: 2 hlöä, max 5 hlöä
Saatavuus: 1.5.-31.10. (Sään salliessa lumettomana aikana) päivittäin, tilauksesta.

Hoksottimia ja tarkkaavaisuutta vaativa mysteeri odottaa ratkojaansa! Ryhmän tehtävänä on vihjeiden avulla ratkaista arvoitukset ja etsiä Kivi Jaakon taikaesine. Kivi Jaakon mysteeri on sisätiloissa ja ryhmän mukaan tulee opas, joka antaa tarvittaessa lisävihjeitä. Tehtävä sopii kaikenikäisille kymmenenvuotiaista ylöspäin.

Kokonaiskesto: Ryhmän nopeudesta riippuen 1-1,5 h
Ryhmän koko: max. 8 hlö
Hinta: 125 €

HOX! Pakopelin teema liittyy lähialueen luontoon ja historiaan. Pelistä voi saada enemmän irti, jos on käynyt tutsutumassa Syötteen luontokeskukseen ennen peliä (ei pakollinen).