Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 8.6. kutsua koolle muutosneuvottelut, jotka koskettavat Pikku-Syötteen kaikkia työntekijöitä, lukuun ottamatta nuorisotyön tiimiä. Neuvotteluissa selvitetään mahdollisuutta toimintakonseptin muuttamiseen siten, että toiminnassa keskitytään nuorisokeskustoimintaan.

Muutosneuvotteluiden taustalla on vaikea taloudellinen tilanne, joka on hienosta työstä huolimatta ollut todella haastava 2022 vuoden alusta alkaen.

– Energiakriisi ja muutoinkin ennätyskorkea hintojen nousu näkyvät taloudessamme kahdella tavalla. Toimintamme kustannukset ovat nousseet todella merkittävästi ja samaan aikaan useat asiakasryhmämme ovat joutuneet oman taloudellisen tilanteensa takia säästämään menoistaan, johtaja Mika Pekkala kuvailee.

Nuorisokeskustoimintaan keskittyminen tarkoittaisi supistettuja aukioloaikoja ja matkailijoille nykyisin tuotettujen palveluiden vähentämistä. Tähän liittyen yhtiön hallitus päätti jo nyt rinne- ja karavaanitoiminnoista luopumisesta.

Muutosneuvottelut käynnistyvät keskiviikkona 14.6. Neuvotteluita käydään minimissään 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tehdään päätökset neuvotteluissa tarkentuvien suunnitelmien ja tulosten pohjalta.

– Alustava arviomme on, että neuvotteluiden jälkeen päätettävät toimenpiteet voivat johtaa enintään 10 työntekijän työsuhteen ehtojen olennaiseen muutokseen tai työsuhteen päättymiseen, toimitusjohtaja Jussi Kemppainen kertoo.

Lisätietoja:

Jussi Kemppainen
Toimitusjohtaja
p. 040 527 2898
jussi.kemppainen@pikkusyote.fi