Slide

Aktiviteetit

Olet viihtymisvaarassa!

Maantieteellisesti olemme vaara, joten voimme leikkisästi sanoa niin. Hauskuus jatkuu sanaleikeistä itse aktiviteetteihin, joita tarjoamme runsain mitoin lähiluonnossa ja sisätiloissa.

Olitpa sitten omatoimimatkailija tai isomman porukan vetäjä, palvelumme kattaa monenlaiset tarpeet. Sesonkiaikoina käytössämme on viikko-ohjelma, jonka elämykset on varattavissa kaikille. Lisäksi voit valita ohjattuja aktiviteetteja, jotka räätälöidään juuri sinulle sopiviksi. Kokousryhmille räätälöimme aina omanlaisen aktiviteettipaketin.

Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi.

Ohjatut aktiviteetit sisällä

Sisäseinäkiipeily

Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji.

Pikku-Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin. Seinällä on useita eritasoisia reittejä. Kiipeilytilasta löydät mm. Pihkaparran vartioiman boulderointiluolan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat kiipeilytoiminnan ohjaajat.

Kiipeily tulee varata etukäteen, kysy vapaita aikoja respasta 08 815 4000

Kokonaiskesto: 1 h
Ryhmän koko: 1-8 hlö
Hinta: 15 €/hlö, minimiryhmäkoko 4 hlö (tai muutoin hinta on 60 €)

Jousiammunta

Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti!

Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja leikkimielisessä jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1 h
Ryhmän koko:
 1-8 hlö
Hinta:
 15 €/hlö, minimiryhmäkoko 4 hlö (tai muutoin hinta on 60 €)

Taidepajaohjaukset taideluokka

Päästäkää taiteellinen luovuutenne valloilleen. Inspiraationa toimii hotellin taideluokasta avautuvat näköalat Syötteen upeisiin tunturimaisemiin.

Huovutuksessa itselleen voi huovuttaa esim. korun, avaimenperän, jääkaappimagneetin tai vaikka taulun.

Kankaan painatuksessa painetaan leiripaita tai muu muisto

Paracord ranneke on selviytyjän punottu rannekoru, jonka purkamalla saa useamman metrin vahvaa narua.

Luonnosta tuotteeksi ohjelmassa pohdimme, miten luonnontuotteita voidaan hyödyntää ja miten aikanaan Syötteellä elettiin omavaraistaloudessa. Lopuksi valmistamme itsellemme huulirasvat tai saippuat luonnonaineksista kotiin vietäväksi.

Kokonaiskesto: 1,5 h
Ryhmän koko: 1-20 hlöä, saippuapajassa 1-15 hlö

Hinnat:

  • Paracord ranneke 175 € + 2 €/hlö
  • Huovutus 175 € + 2 € /hlö
  • Paidan painanta 175 € + 5 € / paita
  • Luonnosta tuotteeksi 175 € + 2 €/hlö

Ohjatut aktiviteetit ulkona

Lumenveisto

Lumenveistoa varten teemme lumesta kuutiomuoteilla aihioita, joiden annetaan tiivistyä ja jätyä pienen hetken. Kun muotti avataan, lumesta voi taiteilla lumenveistotyökaluilla omia veistoksen.

Lumenveisto sopii kaikenikäisille ja on ekologinen ja hauska tapa päästää luovuus valloilleen.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
 1-20 hlöä
Hinta: 
200 €/ ryhmä

Korikiipeily

Korikiipeily on hauska kokemus, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta koreja pinottaessa. Korikiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin ja etenee sitä mukaa yhä korkeammalle kiiveten pinoamiensa korien päälle.

Kuinka korkealta sinä katselet tunturialueen upeita maisemia? Korikiipeily voi olla kilpailuhenkinen tai puhtaasti mukavaa ajanvietettä. On myös mahdollista järjestää tiimin kanssa leikkimielinen kisa ja kilpailla siitä, kuka saa eniten koreja päällekkäin kaatamatta tornia. Tehtävä ei vaadi fyysistä voimaa, joten korikiipeily sopii hyvin ryhmille iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 
1-16 hlöä
Hinta:
175€/ ryhmä

Tiimitehtävät

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin.

Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko: 
1-30 hlöä
Hinta: 
175 €/ryhmä

Kalliokiipeily

Koe kiipeilyn hurmaa Hampusvaaran luonnonkalliolla.

Seinämän korkeus on noin 13 metriä, sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pikku-Syötteeltä. Kalliokiipeily soveltuu hurjapäille 10-vuotiaasta ylöspäin. Mahdollisuus myös laskeutumiseen. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 3-5h
Ryhmän koko:
 1-20 hlöä
Hinta:
450 €/ ryhmä

Kajakkimelontakurssi Naamankajärvellä

Pohjois-Suomi on täynnä upeita järvimaisemia, joista pääsee nauttimaan monipuolisesti kajakista käsin. Kurssin aikana melomme rauhallisesti järvimaisemissa, joissa pääset turvallisesti keskelle vesielementtiä.

Kajakkimelonnan alkeet -kurssi on oiva tapa tutustuttaa aloittelevia melojia vesillä liikkumisen vaatimuksiin. Turvallisuusasiat ja melontatekniikka nousevat kurssilla pääasioiksi.

Kokonaiskesto: n. 3 tuntia matkoineen
Ryhmän koko: 2 – 8 henkilöä
Hinta: 2 – 5 henkilöä 75 € / hlö, 6-8 henkilöä 65 € / hlö.

Matkaa järven rantaan on noin 10 min autolla, tämä aktiviteetti vaatii oman  kyydin.

Opastetut retket

Opastetut maastopyöräretket

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä.  Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella yli 150 kilometriä.

Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Ryhmän tason mukaan opas valitsee sopivan reitin, jonka varrella pidetään riittävästi taukoja.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: 1-10 hlöä
Hinta: 175 €

Opastetut vaellukset

Tutustu patikoinnin saloihin ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella.

Patikkaretken poluissa on valittavana Pytkynharjun tai Vattukurun henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta ja retken kestoa. Syötteen maastot antavat haastetta myös kovempikuntoiselle patikoijalle.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko:
 1-30 hlöä
Hinta: 
150 €/ ryhmä

Melonta

Upealla Naamankajärvellä tai Pärjänjoella meloessa ajatus lipuu laineiden lailla.

Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko: 
1-10 hlöä
Hinta: 
250 €/ ryhmä

Moottorikelkkasafari

Tutustu Syötteen tunturialueeseen unohtumattomalla moottorikelkkasafarilla.

Safari alkaa kelkan käsittelyn opettelemisesta. Opas kertoo kelkan käsittelystä sekä kelkkailusta, jonka jälkeen lähdetään noin 20 kilometrin safarille. Jokainen safarille osallistuja saa ylleen ajovarusteet. Kelkan kuljettajalla on oltava T-ajokortti, mutta kelkkailusta kyytiläisenä pääsee nauttimaan jokainen vauhdista ja vaihtuvista maisemista pitävä. Alle 18-vuotiailta safarille osallistuvilta pyydetään kirjallinen lupa vanhemmilta.

Kokonaiskesto: 2 h
Ryhmän koko:
 4-16 hlöä
Hinta:
 Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi

Erätaidot

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa.

Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäilemään lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko: 
16 hlöä
Hinta: 
300 €/ ryhmä

Nokipannukahvit Pikku-Syötteellä
Lumikenkäretki

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme.

Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata vaikka retkieväät matkaan Ravintola Purosta.

Kokonaiskesto: 1,5-2 h
Ryhmän koko:
 1-16 hlöä
Hinta: 
200 €/ryhmä

Luontokeskusvierailut

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen kansallispuistoon. Syötteen kansallispuisto tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden.

Syötteen luontokeskuksesta saa hyviä vinkkejä retken toteuttamiseen ja tietoa alueen retkeily-mahdollisuuksista. Lisäksi tarjolla on tilauksesta koululaisille maksuttomia luontoaiheisia opastuksia.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-60 hlöä
Hinta: Maksuton

Huskytilavierailu

Vieraillaan ympärivuotisesti toimivalla rekikoirafarmilla. Tilan omistajat kertovat arjestaan koirien kanssa.

Tutustumme opastetusti suureen huskyperheeseen (kaikki elävät tilavissa tarhoissa). Vierailun yhteydessä nautitaan kahvit tai mehut kera makean aurinkoisella terassilla tai lapinkammissa tulien äärellä.

Kokonaiskesto: 1-2 h
Ryhmän koko: 
Hinta: 10 €/henkilö

Koiravaljakkoajelu

Retki on noin 6 km pituinen ja se tehdään vaihtelevissa tunturimaisemissa.

Ajelun jälkeen nautimme nokipannukahvit pikkupurtavan kera nuotion ääressä kelokodassa. Kaikki osallistujat varustetaan asianmukaisilla lämpimillä vaatteilla.

Kokonaiskesto: 2-3 h
Ryhmän koko: 
Hinta: 80 €/henkilö

Omatoimiset aktiviteetit

Taikametsä

Syötteen huipulta löytyy äänin ja valoin luotu metsäpolku. Tule ja koe taikametsän lumo. Soveltuu omatoimiseen retkeilyyn, lumikenkiä on vuokrattavissa respasta. Valot on päällä talviseen aikaan, ja näyttävimmillään reitti on pimeään aikaan.

Ranuan Eläinpuisto

RanuaZoo tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. RanuaZoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja vuodenaikojen vaihtelu antaakin oman ulottuvuutensa eläinpuiston elämään.

Ajomatka Pikku-Syötteeltä n. 1h, matka 86 km.

Katso hinnat