Slide

Suksi näihin maisemiin!

Kuuletko, Pikku-Syötteen tunturialueen upeat hiihtoladut ne siellä kutsuvat. Keskityt sitten hiihtoon kuinka täysillä tahansa, maisemamme mykistävät joka kerta. Maasto on paitsi kaunista, myös tarjoaa paikoittain mukavia haasteita, sillä latumme risteilevät mäkisessä erämaassa.

Hiihtoreittejä löytyy 120 kilometrin edestä, ja on aivan itsestä kiinni, miten ne käytät. Treenaajille Pikku-Syöte tarjoaa taattua sykkeen nostatusta ja ulkoilijoille pääsyn ihastuttavaan talven tunturimaisemaan. Ladut on tehty niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Pikku-Syötteen ladut tarjoavat elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Urheiluseuroille ja nuorisoryhmille olemme myös ihanteellinen kohde, sillä houkuttelevien latujemme lisäksi meillä on turvallista ja helppoa viihtyä. Majoitus ja palvelumme näet sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä toisistaan, mikä on monille helpotus.

Pikku-Syötteeltä lähtee suoraan muutamia reittejä ja muille reiteille pääsee esimerkiksi Romekievarilta, Luontokeskukselta tai vaikka SM-laduille maastohiihtokeskuksesta.

Hotelli Pikku-Syötteen vastaanotosta voi ostaa latupassin päiväksi, viikoksi tai koko kaudeksi sekä alueen latukartan.

Teerelän lenkki 21 km

Teerelän lenkille voi lähteä useasta eri kohdasta. Latu kulkee Syötteen luontokeskuksen, Välituvan, Koiratuvan, Teerelän, Hakamajojen, Pikku-Syötteen ja Romekievarin kautta. Isoimmat mäet sijoittuvat luontokeskuksen, Varpuvaaran ja Pikku-Syötteen kohdille.
Pääosin reitti on varsin helppokulkuista.

Pikku-Syötteen kierros 6 km

Pikku-Syötteen kierroksen voi aloittaa esimerkiksi Pikku-Syötteen rinteiden ala-asemalta tai Pikku-Syötteen huipulta, hotellin parkkipaikalta. Reittiä ylläpidetään vain kevättalvella. Reitti on melko mäkinen, mutta erittäin kaunis. Lapsiperheille hyvät ladut löytyvät esimerkiksi Kelosyötteen suunnalta, missä on helppoja noin 3 kilometrin latuja. Katso lisää latutietoja ja ajan tasalla olevat latuinfot latupäiväkirjasta.

Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen yhdyslatu 6 km (valaistu)

Maastohiihtokeskuksesta Pärjänkievarin ja Romekievarin kautta Pikku-Syötteen rinteiden ala-asemalle kulkeva valaistu latu yhdistää alueen kaksi hiihtokeskusta. Iso-Syötteen suunnasta Pikku-Syötteelle hiihdettäessä noustaan pitkään ylämäkeen ja vastaavasti toiseen suuntaan lasketaan alamäkeen, jossa vauhti voi nousta liukkaalla kelillä melko huimaksi.