Aktiviteetit

Pikku-Syötteen aktiviteeteista löytyy tekemistä ja kokemista löytyy niin hurjapäille esimerkiksi kalliokiipeilyn muodossa kuin jousiammunnasta kiinnostuneillekin joko ulkona tai Syötesalissa.

Aktiviteetit ovat pääosin tarjolla ryhmille mutta sesonkiaikoina niihin voi tutustua myös viikko-ohjelmien mukaan. Tutustu lisää alla aktiviteetteihin ja voimassa oleviin viikko-ohjelmiin.


Seinäkiipeily on rohkeutta, notkeutta ja voimaa kehittävä laji. Seinäkiipeily juontaa juurensa kalliokiipeilystä. Pikku-Syötteen seitsemän metriä korkea sisäseinä soveltuu kaikenikäisille 5-vuotiaasta ylöspäin. Tasoja on kolme helposta vaikeaan. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko:
1-16 hlöä
Hinta:
135€/ryhmä

Jousiammunta on erinomaista lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikenikäisille noin 10-vuotiaasta aina eläkeläisiin asti! Jousiammunnan parissa pääset irti arjesta. Ohjelman aluksi opetellaan ampumistekniikkaa vastakaarijousella ohjaajan kanssa kädestä pitäen. Lopuksi mitellään taitoja leikkimielisessä jousiammuntakilpailussa.

Kokonaiskesto: 1,5h
Ryhmän koko:
20 hlöä
Hinta:
135€/ryhmä

Opi luonnossa erätaitoja upeissa tunturimaisemissa. Tutustut kesäaikana retkeilyn perusteisiin, luonnossa liikkumiseen, varusteisiin sekä alueen eläimiin ja kasveihin. Erätaitoja harjoitellaan aidoissa olosuhteissa lähiympäristössä.

Talviaikaan olosuhteet luovat omat eksoottiset puitteensa luonnossa liikkumiseen. Talvella lähdetään lumikenkäileen lähimaastoon, harjoitellaan tulentekoa ja ensiaputaitoja.

Retkiolosuhteissa valmistetaan myös toiveiden mukaan ruokaa. Luonnossa liikkujan selviytymistaidot -ohjelmassa on räätälöidysti esimerkiksi lautan rakentaminen ja vesistön ylitys, retkeilijän turvallisuusasioita, hätämajoituksen valmistus, kylmältä suojautuminen, tulen teko jne. Erätaitoihin sisältyy kartan, kompassin ja retkikeittimien käytön opettelu/kertaaminen joko luokkatiloissa tai maastossa.

Kokonaiskesto: 2-5h
Ryhmän koko:
16 hlöä
Hinta:
100€/ryhmä

Päästäkää taiteellinen luovuutenne valloilleen. Inspiraationa toimii hotellin taideluokasta avautuvat näköalat Syötteen upeisiin tunturimaisemiin.Valokuvauslaboratoriossa tutustutaan kameran perusperiaatteeseen.

Digitaalisessa valokuvauksessa käydään läpi valokuvaukset perusasioita kuten valotuksen, sommittelun ja aukon käyttöä.

Savipajassa savi muokkautuu moneksi ja siitä saa tehtyä erilaisia esineitä esim. kuppeja, tauluja, patsaita tai ihan vaan vapaata taidetta.

Huovutuksessa itselleen voi huovuttaa esim. korun, avaimenperän, jääkaappimagneetin tai vaikka taulun.

Kankaan painatuksessa painetaan kokouspaita tai mieleinen kauppakassi.

Kokonaiskesto: 2h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta:
Valokuvauslaboratorio 150€/ryhmä, Digitaalinen valokuvaus 150€/ryhmä, Savityöt 175€/ryhmä (sis.postikulut), Huovutus 150 € /ryhmä, Kankaanpainatus 125 € /ryhmä + 4 € /paita

Leikkimielisiä, ajattelua ja kevyttä liikuntaa vaativia tehtäviä, joita ratkotaan koko ryhmän voimin. Tehtävät kehittävät ryhmän vuorovaikutustaitoja ja rakentavat ryhmähenkeä.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko:
1-30 hlöä
Hinta:
125 €/ryhmä

Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Oppaanne kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki kulkee läpi hiljaisen, puhtaanvalkoisen metsän. Elämyksen täydentää kiireetön kahvitauko nuotion ääressä. Muista ottaa mukaan lämpimät kengät, joihin mahtuu villasukat. Ohjelmaan voidaan yhdistää toiveiden mukaan makkaranpaistoa tai napata vaikka retkieväät matkaan Ravintola Purosta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-16 hlöä
Hinta:
125€/ryhmä

Aluksi tutustumme lumen ominaisuuksiin ja lumenveiston erilaisiin tekniikoihin. Tämän jälkeen toteutamme omia lumiveistoksia tunturin laelle.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta:
kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi

Talvella lasketellaan 9 rinteellä ja hiihdetään upeiden tunturimaisemien ympäröimässä maastossa. Turvallinen, koko perheen hiihtokeskus PikkuSyöte soveltuu kaikentasoisille hiihtäjille ja laskijoille.

Kokonaiskesto: Päivälippu
Ryhmän koko:

Hinta:
21/24 €/hlö/päivä

Tutustu Syötteen tunturialueeseen unohtumattomalla moottorikelkkasafarilla. Safari alkaa kelkan käsittelyn opettelemisesta. Opas kertoo kelkan käsittelystä sekä kelkkailusta, jonka jälkeen lähdetään noin 20 kilometrin safarille. Jokainen safarille osallistuja saa ylleen ajovarusteet. Kelkan kuljettajalla on oltava T-ajokortti, mutta kelkkailusta kyytiläisenä pääsee nauttimaan jokainen vauhdista ja vaihtuvista maisemista pitävä. Alle 18-vuotiailta safarille osallistuvilta pyydetään kirjallinen lupa vanhemmilta.

Kokonaiskesto: 2 h
Ryhmän koko:
4-16 hlöä
Hinta:
Kysy lisää myyntipalvelu@pikkusyote.fi

Syötteen huipulta löytyy äänin ja valoin luotu metsäpolku. Tule ja koe taikametsän lumo.

Kokonaiskesto: arvio 1h
Ryhmän koko:

Hinta:
Maksuton

Korikiipeily on hauska kokemus, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta koreja pinottaessa. Korikiipeilijä pinoaa koreja päällekkäin ja etenee sitä mukaa yhä korkeammalle kiiveten pinoamiensa korien päälle. Kuinka korkealta sinä katselet tunturialueen upeita maisemia? Korikiipeily voi olla kilpailuhenkinen tai puhtaasti mukavaa ajanvietettä. On myös mahdollista järjestää tiimin kanssa leikkimielinen kisa ja kilpailla siitä, kuka saa eniten koreja päällekkäin kaatamatta tornia. Tehtävä ei vaadi fyysistä voimaa, joten korikiipeily sopii hyvin ryhmille iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko:
1-16 hlöä
Hinta:
125€/ryhmä

Koe kiipeilyn hurmaa Hampusvaaran luonnonkalliolla. Seinämän korkeus on noin 13 metriä, sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pikku-Syötteeltä. Kalliokiipeily soveltuu hurjapäille 10-vuotiaasta ylöspäin. Mahdollisuus myös laskeutumiseen. Kiipeilyn ohjaajina toimivat aina Suomen kiipeilyliiton kouluttamat köysitoiminnan ohjaajat.

Kokonaiskesto: 3-5h
Ryhmän koko:
1-20 hlöä
Hinta:
380€/ryhmä

Syöte on ihanteellinen paikka harrastaa maastopyöräilyä. Merkittyjä maastopyöräreittejä on Syötteen alueella n. 150 kilometriä. Retken aluksi opastetaan maastopyöräilyn perustekniikkaa ja pyörän perustoimintoja. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta. Raskainkin mäki noustaan hymy huulessa uljaiden tunturimaisemien ansiosta.

Jos haluat kehittää elämystäsi entisestään, voit vuokrata maastopyörän tilalle fatbiken. Normaalia leveämmillä renkailla kesytät maastoreitit leikiten. Varaamalla etukäteen varmistat fatbiken saatavuuden.

Kokonaiskesto: 1,5-2h
Ryhmän koko: min. 6 – 10 hlöä
Hinta:

300€ (tavallisilla maastopyörillä, pyörän vuokra kuuluu hintaan)

150 € (fatbikella, ei sisällä pyörävuokraa 35€/pyörä)

Tutustu patikoinnin saloihin ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Patikkaretken poluissa on valittavana Pytkynharjun tai Vattukurun henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Reittivalinnoilla voi säätää suorituksen rasittavuutta ja retken kestoa. Syötteen maastot antavat haastetta myös kovempikuntoiselle patikoijalle.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko:
1-30 hlöä
Hinta:
150€/ryhmä

Upealla Naamankajärvellä tai Pärjänjoella meloessa ajatus lipuu laineiden lailla. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan melontaan turvallisesti ja opit oikean tekniikan. Soveltuu erinomaisesti kaikille melonnasta kiinnostuneille, myös ensikertalaisille.

Kokonaiskesto: 2-3h
Ryhmän koko:
1-10 hlöä
Hinta:
250€/ryhmä

Tutustu frisbeegolfin saloihin joko Pikku-Syötteen tai luontokeskuksen radoilla. Frisbeegolf on suosittu ja halpa harrastus. Voidaan toteuttaa omatoimisena aktiviteettina tai ohjattuna toimintana. Ohjattuna opetellaan oikea heittotekniikka, eri kiekkojen käyttö ja pelin säännöt. Frisbeegolf on mukavaa ajanvietettä!

Kokonaiskesto: 1-2 tuntia
Ryhmän koko: 1-20 henkilöä
Hinta: Maksuton

Salibandy, koripallo, lentopallo, sulkapallo, jumppa.

Hinta: 25€/tunti

Syötteen luontokeskus on portti Syötteen kansallispuistoon. Syötteen kansallispuisto tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Syötteen luontokeskuksesta saa hyviä vinkkejä retken toteuttamiseen ja tietoa alueen retkeily-mahdollisuuksista. Lisäksi tarjolla on tilauksesta koululaisille maksuttomia luontoaiheisia opastuksia.

Kokonaiskesto: 1-2h
Ryhmän koko: 1-60hlöä
Hinta: Maksuton

Vieraillaan ympärivuotisesti toimivalla rekikoirafarmilla. Tilan omistajat kertovat arjestaan koirien kanssa. Tutustumme opastetusti suureen huskyperheeseen (kaikki elävät tilavissa tarhoissa). Vierailun yhteydessä nautitaan kahvit tai mehut kera makean aurinkoisella terassilla tai lapinkammissa tulien äärellä.

Kokonaiskesto: 1-2 h
Ryhmän koko:
Hinta: 10 €/henkilö

Retki on noin 6 km pituinen ja se tehdään vaihtelevissa tunturimaisemissa. Ajelun jälkeen nautimme nokipannukahvit pikkupurtavan kera nuotion ääressä kelokodassa. Kaikki osallistujat varustetaan asianmukaisilla lämpimillä vaatteilla.

Kokonaiskesto: 2-3 h
Ryhmän koko:
Hinta: 80 €/henkilö

RanuaZoo tarjoaa matkailijoille ja lähiseudun asukkaille mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. RanuaZoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja vuodenaikojen vaihtelu antaakin oman ulottuvuutensa eläinpuiston elämään.

Kokonaiskesto: ajomatka n. 1h, matka 86 kilometriä
Ryhmän koko:

Hinta:
Ryhmäliput (väh. 11hlö) 12 € lapset ja 13,5 € aikuiset