Slide

Kansainvälinen nuorisotyö

IN ENGLISH!

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteellä on kansainvälinen tunnelma! Meidän kautta pääsee osallistumaan seikkailuun ulkomaille tai kohtaamaan Pikku-Syötteellä nuoria muista maista. Järjestämme kansainvälisiä leirejä ja koordinoimme nuorten vapaaehtoistyötä ulkomaille. Myös Pikku-Syötteelle voi tulla vapaaehtoishommiin kansainväliseen porukkaan. Kansainväliset kokemukset ovat ikimuistoisia ja niistä voi saada jopa elämän mittaisia ystävyyksiä. Uskallatko lähteä kokeilemaan siipiäsi? Me varmistamme, että ne kantavat! 

Kansainvälistä nuorisotyötämme tukee Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) hankkeet. Leirit ja vapaaehtoistyö on nuorille (13 – 29 v.) tuettua, eli kaikilla on mahdollisuus osallistua. 

Erasmus+ nuorisovaihdot 

Nuorisovaihtoihin voi osallistua 13 – 29-vuotiaat nuoret. Nuorisovaihtoon voi kerätä oman porukan tai osallistua valmiiseen ryhmään. Vaihtoon lähdetään Pikku-Syötteen kumppaniorganisaation luokse johonkin Euroopan maahan noin viikoksi ja vastaavasti ulkomaiset nuoret tulevat suomalaisten nuorten vieraiksi Pikku-Syötteelle tutustumaan Suomeen. Ryhmän mukaan lähtee nuorisotyöntekijä tai muu aikuinen. Majoitus ja ruokailut rahoitetaan hankkeen puolesta. Matkakulut korvataan perustuen siihen, missä nuorisovaihto järjestetään, Pikku-Syötteen omiin leireihin matkatukea saa yleensä 20€-100€ ja ulkomaille matkustaessa n. 275€-360€, riippuen missä maassa leiri järjestetään

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerro mihin haluaisit lähteä mukaan! 

 

Iso ryhmä erimaalaisia Erasmus-opiskelijoita.

Tällä hetkellä käynnissä olevia hankkeita

Nuorisovaihdot

Itävalta

23.-29.7.2023, 15-17v., Matkalle lähtee kuusi nuorta ja kaksi ohjaajaa. Leiri tehdään Pudasjärven kunnan nuorisotyön kanssa yhteistyössä.

Suomi

Pikku-Syöte 2.-9.8.2023, 15-18v., 10 nuorta yhdessä itävaltalaisten nuorten kanssa, 1-3 aikuista.

Liettua

18.-25.5.2023, 15-21v., yhdessä liettualaisten ja italialaisten nuorten kanssa.

Suomi

Tammikuu 2024, 15-18v., yhdessä liettualaisten ja italialaisten nuorten kanssa.

Italia

Kesäkuu 2024, 15-18v., yhdessä liettualaisten ja italialaisten nuorten kanssa.

European solidarity corps laatumerkki

Vapaaehtoistyö, ESC

Vapaaehtoistyöhön voi lähteä 18 – 29 -vuotiaat nuoret joko ryhmänä tai yksittäin, joko johonkin Euroopan maahan tai Suomeen yhdessä ulkomaalaisten vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Usein Suomessa tehty lyhyt projekti on ollut niin kiinnostava, että herää halu lähteä itsekin ulkomaille! Vapaaehtoiset lähtevät ulkomaille tuttuihin kumppaniorganisaatioihin, joiden toiminta on varmistettu ESC-laatumerkillä, kuten Pikku-Syötteenkin. Pikku-Syöte tukee lähettämiään vapaaehtoisia etänä koko projektin ajan. Vapaaehtoistyöprojekti voi kestää muutamasta viikosta jopa vuoteen (yksittäiset vapaaehtoiset). Vapaaehtoistyöntekijä saa projektin ajan pientä taskurahaa, myös matkat, majoitus, ruokailut sekä vakuutus ovat osallistujalle maksuttomia. Vapaaehtoisilla on aina myös paikallinen henkilökohtainen mentori, joka auttaa sopeutumaan uuteen paikkaan, myös vapaa-ajalla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerro mihin haluaisit lähteä mukaan!

Tällä hetkellä käynnissä olevia hankkeita

Suomi

Pikku-Syöte, touko-kesäkuu, 4 vko 2 hlöä yhdessä itävaltalaisten nuorten kanssa.

Lue lisää

Suomi

Pikku-Syöte, 2 ulkomaalaista vapaaehtoista 6kk alkaen helmikuussa 2023.

Suomi

Pikku-Syöte, 2 ulkomaalaista vapaaehtoista 6kk alkaen helmikuussa 2024.

Nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeet 

Myös nuorisotyöntekijöille on omia hankkeita ja reissuja! Järjestämme Pikku-Syötteellä seminaareja ja koulutuksia, mutta pystymme myös ohjaamaan nuorisotyöntekijöitä ulkomaille vastaaviin seminaareihin tai hankkeisiin, jotka on pääosin rahoitettu Erasmus+ rahastosta. Oman alan seminaarit ja koulutukset ulkomailla kokoavat yhteen ammattitaitoa ja näkemystä monista maista, joista hyötyy niin työntekijä kuin koko työyhteisökin. 

Seuraavaa omaa kansainvälistä nuorisotyönseminaaria suunnittelemme lokakuulle 2023. 

Ole yhteydessä, niin kerromme lisää!

international@pikkusyote.fi